Sport

Kézilabda: Eb-elődöntős a magyar női válogatott! (FRISSÍTVE!) + FOTÓK

Kézilabda: Eb-elődöntős a magyar női válogatott! (FRISSÍTVE!) + FOTÓK

2012. december 11., kedd
Kézilabda: Eb-elődöntős a magyar női válogatott! (FRISSÍTVE!) + FOTÓK

A magyar női kézilabda-válogatott akadozó kezdés után fordítva, magabiztos, fegyelmezett játékkal legyőzte Romániát a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokságon, s ezzel kivívta az elődöntőt.

A nap korábbi eredményei alapján eldőlt, hogy a románok elleni siker elődöntőt ér, minden más esetben a döntés a csütörtöki zárókörre marad, ráadásul egy vereség esetén már nem a magyarok kezében lenne a saját sorsuk. Jó hír volt, hogy

Görbicz

meggyógyult vírusos betegségéből, de az irányító poszton

Szucsánszki

kezdett. Ugyanakkor

Tomori

eltiltását nem törölték, így ő nem léphetett pályára a fontos összecsapáson. Mezét a többiek a cserepadra tették ki. Az Eb-re becserélt, nemrég honosított

Triscsuk

most debütált a válogatottban. Az 5. percig, 2-2-ig felváltva estek a gólok, majd négy rossz támadás eredményeként a románok 5-2-re elléptek.

Böhn

időt kért, és a két átlövő poszton cserélt, Görbicz és

Bulath

jött be a két fiatal,

Rédei-Soós

és

Klivinyi

helyére. A nyolcperces gólcsendet

Kovacsicz

törte meg, ugyanakkor

Neagu

átlövéseivel nem tudott mit kezdeni a magyar fal.

Manea

kapott két percet Bulath letaglózásáért, ezt kihasználva feljött a Böhn-csapat 7-6-ra. Az egyenlítés sem maradt el, ekkor pedig a rivális kért időt, amelyet követően feljavult a védekezése.

Szekerest

is kiküldték két percre, de nem nőtt a különbség. Azonos létszámban pedig sikerült fordítani Triscsuk pályafutásának első magyar válogatott találatával. A szünet előtti öt percet 5-1-re nyerték a magyarok.

A második félidőre több helyen cseréltek a románok, ám gyorsan kaptak két gólt. Sok volt a hiba mindkét oldalon, ziccerek maradtak ki. A 17-14-es állás öt percen át nem változott, és innen a románok rugaszkodtak el jobban. A 44. percben 18-17-re jöttek fel, ám a feljavuló védekezés és Kiss kapusbravúrjai átlendítették a csapatot a holtponton. Nyolc perccel a vége előtt 22-17-re elhúztak a magyarok, ekkor újból időt kért az ellenfél, de hiába. A végén még Herr is büntetőt fogott emberhátrányban. A remek napot kifogó magyar válogatott megérdemelten nyert - főleg kifogástalan védekezésének köszönhetően. A magyarok legutóbb 2004-ben voltak a legjobb négy között kontinensviadalon. Csütörtökön az oroszok elleni mérkőzésnek akkor lesz tétje - a csoportelsőség és ez által a címvédő, olimpiai és világbajnok norvégok elkerülése -, ha előtte a montenegróiak nem nyernek a spanyolok ellen.

Női kézilabda Európa-bajnokság II. középdöntőcsoport 2. forduló:

Magyarország - Románia 25-19 (14-12) Újvidék, Spens Aréna, 2000 néző. Vezette: Guszko, Repkin (fehéroroszok) Magyarország: Kiss - Kovacsicz 4, Rédei-Soós, Szucsánszki 3, Szamoránsky 2, Klivinyi 1, Vérten 7. Csere: Herr (kapus), Triscsuk 1, Szekeres, Görbicz 6/1, Bulath, Kovacsics 1. A román gólszerzők: Nechita 6, Neagu 6, Stanca 3, Bradeanu 1, Meirosu 1, Dinca 1, Geiger 1. Karl Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "A védekezésünkkel nyertük meg a meccset. A védőfal középen jól zárt, hagytuk lőni az ellenfél szélsőit, onnan pedig Kiss szinte mindent védett. Több nagyszerű teljesítmény is akadt, fantasztikusan küzdöttünk. Már mondtam korábban is: ha nagy a tét, akkor tud igazán hajtani ez a csapat." Gheorghe Tadici, a románok szövetségi kapitánya: "Most nyújtottunk a legrosszabb teljesítményünket az Eb-n. Átlövőinket lefogták, nem tudtuk járatni a labdát megfelelően, szélről is sokat hibáztunk, ugyanakkor a hátsó alakzat sem tudott összezárni. Ezek után törvényszerű és könnyű volt magyarok győzelme." Kiss Éva: "Minden román játékosra külön készültünk. Fontos volt, hogy amikor Neagu az elején elkapta a fonalat, megállítsuk. Ezt külön őrzővel sikerült is, onnantól már tényleg remekül védekeztünk. Életem egyik legfontosabb meccse volt." Szucsánszki Zita: "Kiss fantasztikusan védett, Görbicz parádézott, Triscsuk pedig védekezésben volt remek. Mindenki Tomoriért küzdött, mivel számunkra elfogadhatatlan, hogy az a játékos, aki leüti az ellenfelét, a következő mérkőzésen már játszhat, aki pedig szóvá teszi, hogy ellenfele durváskodik vele szemben, azt egy meccsre eltiltják." Görbicz Anita: "Nem voltam még teljesen jó erőben, de napról napra nyerem vissza a formámat. A szállodai kosztot kerülni fogom. Nincs megállás, szombaton fontos meccs vár ránk. De addig még az oroszokkal is találkoznunk."Korábbi eredmény a középdöntőcsoportban: Spanyolország – Oroszország 25–25 (13–14) Németország – Montenegró 27–20 (14–9) A II. középdöntőcsoport állása: 1. Magyarország 6 pont (107-99) 2. Montenegró 6 (101-100) 3. Németország 3 (94-93) 4. Spanyolország 3 (105-108) 5. Oroszország 3 (99-102) 6. Románia 3 (91-95) A középdöntő végén azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol. Csütörtök: Montenegró - Spanyolország 16.15 Románia - Németország 18.15 MAGYARORSZÁG - Oroszország 20.15

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.