Közélet

Fidesz-KDNP: Gazdasági döntés volt Bátyai Edina leváltása

Fidesz-KDNP: Gazdasági döntés volt Bátyai Edina leváltása

2012. december 13., csütörtök
Fidesz-KDNP: Gazdasági döntés volt Bátyai Edina leváltása

A közgyűlés Bátyai Edina leváltásával pusztán gazdasági döntést hozott, melynek oka a Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt években tapasztalt mélyrepülése. Míg Botka László pályáztatás nélkül nevezte ki az előző ügyvezetőt, addig a Fidesz-KDNP nyílt pályázatot javasol a tisztség betöltésére - olvasható a párt sajtóközleményében.

A közlemény alább olvasható!

"A Közgyűlés figyelemmel az érintett gazdasági társaságok piaci érdekeire, a vonatkozó jogszabály szerint eljárva, zárt ülésen tárgyalta a rendkívüli közgyűlés napirendjeit. Fentieken kívül fontos rögzíteni, hogy a helyszínen az MSZP ifjúsági és nyugdíjas tagozatának fizetett, több esetben ittas, mintegy kéttucatnyi provokátora igyekezett megzavarni a Közgyűlés működését, és megpróbálták inzultálni a városházi köztisztviselőket, valamint a képviselőket. A Fidesz-Kdnp frakció a lehető legegyértelműbben elhatárolódik a helyszínen fennhangon káromkodó, rasszista és antiszemita kijelentéseket bekiabáló MSZP-s aktivisták megnyilvánulásaitól. A Közgyűlés tisztán gazdasági döntést hozott a Szabadtéri Nonprofit kft-vel kapcsolatban. A Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt években tapasztalt gazdasági mélyrepülését a tulajdonosnak meg kellett akadályoznia. Egy a város életében ilyen fontos szerepet betöltő intézményt a helyén kell, hogy kezeljen a tulajdonosa, nem megengedhető, hogy évről évre gazdasági krízis jellemezze a működést, amit az idei 126 millió forintos veszteség is jellemez. A Szabadtéri igazgatója cég gazdasági mutatóiért felel, nem a művészetért. A Szabadtérit nem az elmúlt 8 évben találták fel, nem az előző vezetőség, s legkevésbé nem Botka László építette fel, hanem a megalapítás óta eltelt több mint 80 évben belefektetett érzék, tudás, törődés és művészet, amit a Szabadtériért dolgozók kifejtettek. Botka László akarata ellenére sem lehetséges, hogy az önkormányzat határozza meg a Szegedi Szabadtéri Játékok műsortervét vagy azt, hogy ki és mit rendezzen. Az ilyen szándékoktól a Fidesz-KDNP frakció elhatárolódik. Botka László pályáztatás nélkül nevezte ki a Szabadtéri előző ügyvezetőjét. A Fidesz-KDNP frakció javaslata szerint nyílt pályázaton kerül betöltésre az igazgatói poszt. A fentiek a tények, minden más csak maszlag, amivel a szocialisták el akarják terelni a figyelmet a valóságról"

- áll a Fidesz-KDNP közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.