Írjon nekünk

Szórakozás

Csütörtöki programajánló: Sheket a CoolTourban, Hajdu Klára az IH-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Hajdu Klára Quartet Ajándék című ünnepi koncertje 19 órakor kezdődik az IH Rendezvényközpontban, míg a magyar és klezmer népzenei elemeket alapul használ Sheket a CoolTourban koncertezik. A Kijev City Balett is Szegeden vendégeskedik, a Diótörőt láthatja a nagyérdemű a nagyszínházban.

A Kijev City Balett Diótörő előadása 11 és 17 órakor látható a Szegedi Nemzeti Színházban. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkcióval örvendeztetik meg a közönséget. Idén Magyarországra is ellátogat a társulat és természetesen a legnépszerűbb koreográfiájukat, a Diótörőt mutatják meg nekünk. Szegeden a Nemzeti Színház ad helyet ennek a fantasztikus produkciónak. Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot. Biztosak lehetünk abban, hogy egy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balett részesei lehetünk, amennyiben ezt a programot választjuk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Diótörő mesevilágába. Az előadás a Szegedi Nemzeti Színház színpadán lesz látható december 27-én 11 és 17 órakor.

Hajdu Klára Quartet koncertje 19 órakor kezdődik az IH Rendezvényközpontban, melynek vendége Szolnoki Péter. Hajdú Klára és zenekara a legszebb karácsonyi dalokat hozza a fa alá „Ajándék” címmel. Mindenki által ismert tradicionális énekeket, új, eddig nem hallott előadásban. Jazzbe csomagolva hangolódhat rá az ünnepekre olyan karácsonyi slágerekkel, mint a Fehér karácsony, Csendes éj, Csordapásztorok, Pásztorok, pásztorok, Let It Snow, Santa Claus Is Coming To Town, Grown Up Christmas List, Christmas Song, Jingle Bells és még sorolhatnánk! Hajdu Klára 2009 nyarán diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán. Időközben több zenekarban énekelt, vokálozott és a TV2 Megasztár 1. versenyén az első 16 versenyző között végzett. 2004 óta Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, a Balázs Elemér Groupénekesnője. Hajdu Klára kiemelkedően sokoldalú énekesnő, saját zenekara, a Hajdu Klára Quartet mellett fellép duóban Szolnoki Péterrel (Bon-Bon), Neumann Balázzsal (ének-zongora) és Lamm Dáviddal (ének– gitár) is. A Hajdu Klára Quartet 2008 tavaszán alakult. A zenekar tagjai: Hajdu Klára – ének, Neumann Balázs – zongora, Soós Márton – nagybőgő, Hoff Marcell – dob.

Live Station: Sheket koncert 21 órakor a CoolTour Caféban. „Együttesünk 2007 óta működik Magyarországon és külföldön egyaránt. Számos klubkoncerten és fesztiválon léptünk fel az évek során. Készülőben van új kislemezünk, amin már újdonsült dobosunkkal és zongoristánkkal dolgozhatunk. Szeretjük fuzionálni a különböző zenei stílusokat: a magyar és klezmer népzenei elemeket használjuk alapul, majd ezeket fűszerezzük némi jazzel, reggaevel, swinggel, metállal és saját ötletekkel. Suhov 2009-ben készített remixet az egyik számunkkal és számos egyéb fúziót készített balkán zenei stílusban, így folytatódhat a világzenei hangulat a koncert utáni buliban is! A CoolTour Cafe hangulatvilága összekapcsolódik a zenékkel, így maradandó élményt biztosít a hallgatóság számára!” – írják magukról. A Sheket koncert alatti vetítésért Erlauer Balázs kezeskedik. A zenekar vendége: DJ GLOBE! Karc Sarc

A Rongy Kocsmában 21 órától 33 fok party, zene: TNTdisco.

Folyamatos kiállítások, programok

Kass Eszter alkotásaiból nyílt kiállítás a Kass Galériában: közel huszonöt festményt mutatnak be a Kass Galéria legfrissebb időszaki tárlatán. Kass Eszter iparművész festményeket is készít, főként tájképeket vet vászonra, a múló mozzanatot rögzíti. Ahogy fogalmaz: „kihívást jelent, hogy mit tudok visszaadni a festményen- a pillanatnyi élményt elkapom-e és maradandóvá teszem-e.” A művész a különböző tájképek mellett kiállítótermek belső tereit is szívesen festi. Kass Eszter 1984-ben diplomázott az Iparművészeti Egyetem textiltervező szakán. A tárlat február 10-éig látogatható.

Kontrasztok vonzásában címmel a fővárosi Várfok Galéria huszonöt művészének alkotásaiból nyíl kiállítás a Reök-palotában. A százharminc alkotást festményeket, grafikákat, szobrokat, installációkat összekötő közös pont, hogy készítőjük az 1990-ben létrejött egyik első magánalapítású, tisztán kortárs profilú galéria művészköréhez kapcsolódik. A kiállítás anyagának gerince a Várfok Galéria alapító tulajdonosa, Szalóky Károly magángyűjteményéből származik. A bemutatkozó alkotók között épp úgy vannak befutott és híres művészek – Nádler István, feLugossy László, Mulasics László vagy éppen El Kazovszkij-, mint fiatal, feltörekvő tehetségek, akiket a galéria Spiritusz szekció fog össze. Kovács Krisztina művészettörténész, a tárlat kurátora elmondta, hogy a műveket a stiláris sokszínűség jellemzi, nonfiguratív, szürreális alkotások éppúgy szerepelnek a kiállításon, mint geometrikus művek vagy hiperrealista festmények.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ismét szolgáltathatnak zenét a vidéki vendéglátóhelyek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A zeneszolgáltatás felszabadítása sok muzsikusnak, különösen a cigányzenészeknek munkát és megélhetést jelent.

Tovább olvasom

Hírzóna

Javában zajlik a szegedi vár és kőtár fejlesztése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy régészeti homokozót is kialakítanak.

Tovább olvasom

Aktuál