Csökkent a nagy adótartozók száma és tartozása

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy év alatt 2482-ről 1970-re csökkent az adóhatóságnak 100 millió forintnál többel tartozó cégek száma. Ennek oka nem az adófegyelem javulása, hanem az, hogy a felszámolás alá került 450 társaság kikerült a nyilvántartásból – ismerteti a feketelista.hu elemzésében, amelyet kedden juttatott el az MTI-nek.

A felszámolás alatt álló cégek kiválásával 16 százalékkal, 1897 milliárd forintra esett a tartozás összege is. A felszámolás alatt lévő társaságok tartozását az adóhatóság a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek adta el. Az adóval tartozó magánszemélyek köre viszont bővült, a legutóbbi adatok szerint 1 098 689 egyén 168 milliárd forint adóval tartozik. A magánadósok száma egy év alatt 9,3 százalékkal, az adótartozás összege pedig 2 százalékkal nőtt.

Az idén 329 738 adóvégrehajtásra került sor, amelyek eredményeként 145 734 milliárd forintot szedett be az adóhatóság. A feletelista.hu portál 11 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött cégnyilvántartás alapján készít elemzéseket.

Előző sztori

B. Nagy László átadta a Parlamentben a szegedi diákok petícióit

Következő sztori

Megismételt 168-as hétvégével búcsúznak Munkácsytól