Gazdaság

Csökkent a nagy adótartozók száma és tartozása

Csökkent a nagy adótartozók száma és tartozása

2012. december 11., kedd
Csökkent a nagy adótartozók száma és tartozása

Egy év alatt 2482-ről 1970-re csökkent az adóhatóságnak 100 millió forintnál többel tartozó cégek száma. Ennek oka nem az adófegyelem javulása, hanem az, hogy a felszámolás alá került 450 társaság kikerült a nyilvántartásból - ismerteti a feketelista.hu elemzésében, amelyet kedden juttatott el az MTI-nek.

A felszámolás alatt álló cégek kiválásával 16 százalékkal, 1897 milliárd forintra esett a tartozás összege is. A felszámolás alatt lévő társaságok tartozását az adóhatóság a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek adta el. Az adóval tartozó magánszemélyek köre viszont bővült, a legutóbbi adatok szerint 1 098 689 egyén 168 milliárd forint adóval tartozik. A magánadósok száma egy év alatt 9,3 százalékkal, az adótartozás összege pedig 2 százalékkal nőtt. Az idén 329 738 adóvégrehajtásra került sor, amelyek eredményeként 145 734 milliárd forintot szedett be az adóhatóság. A feletelista.hu portál 11 közhiteles állami nyilvántartás összevonásával létrejött cégnyilvántartás alapján készít elemzéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.