Közélet

Büntethet a rendőr a Somogyi utcában

Büntethet a rendőr a Somogyi utcában

2012. december 7., péntek
Büntethet a rendőr a Somogyi utcában

Hétvégén és ünnepnapokon a Somogyi utca kétirányú zsákutcaként működik, ahova kizárólag a célfogalom hajthat be. A közlekedés változásaira hívja fel figyelmet közleményében a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.

Ez azt jelenti, hogy a Kárász utca - Zrínyi utca felőli szakaszt a Kelemen utca felől, a Kárász utca Tisza Lajos körúti szakaszt pedig a Tisza Lajos körút felől közelíthetik meg a gépjárművek. A zsákutca végét a Kárász utcát a Dugonics térrel összekötő zebra jelenti. Ezen a zebrán hétvégén és ünnepnapokon kizárólag a turistabuszok hajthatnak át. A Somogyi utcában decembertől az ingatlanok előtti járdákon a hó eltakarítás és síkosság-mentesítés a tulajdonos feladata, az úttestet a kivitelező takarítja. A lefagyás, csúszás megelőzésére sót használni tilos, a só a burkolatokat és a növényzetet is károsítja - áll a közleményben. Az utcában a gépjármű és kerékpáros közlekedés csak az aszfaltúton megengedett, áruszállítási céllal és egyéb okból várakozni is csak az aszfaltsáv a menetirány szerinti oldalán lehet. A burkolatok védelmében a járdákon megállni, várakozni tilos. Az utca nem rendeltetésszerű használata rendőrségi intézkedést von maga után. Kérjük, tartsák be a táblázás szerinti közlekedési rendet a frissen elkészült utca védelme érdekében. A felújított utcában a Rektori épületnél kialakított parkolóhelyek csak a teljes beruházás végső átadása után használhatók. A területen a kivitelező még kisebb javításokat végezhet, az úttesten - építőanyag szállítás miatt - munkagépek előfordulhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.