Gazdaság

Brüsszel építő szellemben kíván tárgyalni Magyarországgal a gazdasági kérdésekről

Brüsszel építő szellemben kíván tárgyalni Magyarországgal a gazdasági kérdésekről

2012. december 5., szerda
Brüsszel építő szellemben kíván tárgyalni Magyarországgal a gazdasági kérdésekről

Az Európai Bizottság továbbra is építő szellemben kívánja folytatni azt a munkát, amelynek célja, hogy megállapodás jöjjön létre Magyarországgal a gazdasági reform és a fiskális politika olyan kereteiről, amelyek egy elővigyázatossági pénzügyi program alapját képezhetik - közölte szerdán az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény az MTI-vel.

"Nincs olyan alapvető ok, ami miatt ne lennénk képesek előrehaladni, és leküzdeni azokat a nézeteltéréseket, amelyek eddig hátráltatták a további haladást" - olvasható abban a válaszban, amelyet az MTI kapott

Simon O'Connortól

, Olli Rehn gazdasági-pénzügyi kérdésekben illetékes bizottsági alelnök sajtószóvivőjétől. Az MTI annak nyomán kereste meg az uniós szóvivőt, hogy a magyar internetes médiában elterjedt a hír, miszerint Rehn "egyértelmű üzenetet vár a hiteltárgyalások folytatásához Budapesttől arra vonatkozóan, hogy ha lesz megállapodás, azt végre is hajtják majd." A BruxInfo hírportál értesülése szerint Olli Rehn a keddi uniós pénzügyminiszteri tanácskozás előtti reggelin a Magyarországgal a függőben lévő hiteltárgyalásokról szólva "rámutatott, hogy az IMF ellen a közelmúltban folytatott médiakampány nem arról tanúskodik, hogy a kormány elkötelezett lenne a tárgyalások sikere mellett. Megjegyezte, hogy számos esetben a meghozott intézkedések tartalmát szerinte nem lehetne beilleszteni egy IMF-programba." Simon O'Connor az MTI érdeklődésére nem volt hajlandó kommentálni a médiaértesülés tartalmát, csupán a fenti rövid álláspontot fogalmazta meg, miszerint a brüsszeli bizottság nem látja alapvető, leküzdhetetlen akadályát a megállapodásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.