Balog: a cigányság felzárkóztatása nemzetstratégiai kérdés

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemcsak emberi jogi, hanem nemzetstratégiai kérdésnek is tartja a cigányság felzárkóztatását Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva arról is beszélt: ha a meglévő problémákat nem kezelik gazdasági, szociális és oktatási szempontból, az akadályt gördít az ország versenyképessége elé.

A politikus a szombati lapszámban megjelenő interjúban bírálta, hogy a szocialista-szabaddemokrata kormányok pazarló és sikertelen felzárkóztató programokat indítottak, és a segélyezéssel csak minimális szinten biztosították a hátrányos helyzetűek túlélését. A kabinet céljáról szólva elmondta: olyan segítséget szeretnének nyújtani a cigányoknak, amellyel kitörnek a nyomorból, ugyanakkor azt is meg kell értetni velük, hogy ők is felelősek sorsukért.

A humántárca vezetője beszélt arról is, hogy ma már “vízgereblyézés” helyett értékteremtő munkát végeznek a közmunkások, akik a konkrét feladatok mellett képzést is kapnak. Balog Zoltán a célok között említette a cigány középosztály megerősítését is.

Default thumbnail
Előző sztori

Szilveszter a közszolgálati csatornákon

Default thumbnail
Következő sztori

Szövetkezetbe tömörítenék a gabonatermelőket

Legutóbbi hasonló cikkek