Az országos ranglista élére verekedte magát a szegedi thai-bokszos

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiváló eredményeket értek el a november végén tartott nagyszabású amatőr küzdősportgálán a Szandzsu Thai Box szegedi növendékei. A klubból Denucz Richárd technikai KO-van győzte le ellenfelét, az IFMA-szövetség pontozása alapján súlycsoportjában országos első helyen áll.

Országos bajnokokat nevelnek a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornatermében. Darida Tibor thai-box edző hét-nyolc éves kisgyerektől negyven feletti felnőttig foglalkoztatja a sportolókat: sokan csak a mozgás szeretete miatt választják ezt a küzdősportot, míg a versenyekre készülőkkel külön foglalkozásokat is tartanak. A klub egyik nagy tehetsége, Denucz Richárd tavasszal hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy kiütéssel győzte le jóval esélyesebb szlovák ellenfelét. A hétvégén tartott nagyszabású amatőr küzdősportgálán technikai KO-val küldte padlóra ellenfelét a harmadik menetben, ami kategóriájában igen kiemelkedő teljesítmény. “Nagyon tehetséges sportoló, a motivációja mellett rendkívül jó technikája és a súlyához képest nagy ütőereje is van. Teljesítményéről az IFMA-szövetség listája is árulkodik, a második forduló után súlycsoportjának élén áll Richárd” – nyilatkozta portálunknak Darida Tibor edző. A versenyző heti hat edzéssel készült fel, a klubban lévő három mellett három egyéni tréninget is tartottak neki.

Tavasztól az utánpótlásra is kiemelt figyelmet fordít a klub: egy második fordulóban 6-12 éves gyerekeknek is tudnak biztosítani versenylehetőséget a thai-box szabályrendszerében, kicsit rövidebb, de legalább annyira harcias mérkőzésen. Felkészítésükről Lajos Attila edző gondoskodik, de a sporttársak is hasznos tanácsokkal láthatják el az ifjakat. “A sportolók a fiatalok számára edzővé lépnek elő, tudásuk szerint segítik őket a felkészülésben. December 9-én lesz a következő mérkőzés Szentendrén, ahol négy, rendkívül tehetséges versenyzőnk próbálhatja majd ki magát. A második mérkőzést februárban tartják majd Szegeden, a sport támadó jellegéhez hűen izgalmas összecsapásokra számíthatunk, két harcias kiskakas ugrik majd egymásnak” – magyarázta az edző.

Előző sztori

Ismerős arcokkal érkezik a Mikulás Vásárhelyre

Következő sztori

Konferencia a Kolhozokról és a kollektivizálásról az Emlékpontban