Közélet

600 gyermeket ajándékoztak meg az ÁGOTA-karácsonyon + FOTÓK, VIDEÓ

 600 gyermeket ajándékoztak meg az ÁGOTA-karácsonyon + FOTÓK, VIDEÓ

2012. december 19., szerda
 600 gyermeket ajándékoztak meg az ÁGOTA-karácsonyon + FOTÓK, VIDEÓ

Hatszáz család nélkül nevelkedő, állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára rendezett karácsonyi ünnepséget az ÁGOTA Alapítvány és az egyházmegye fenntartásában Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Egy különleges ajándékot, egy ingatlant is kaptak karácsonyra, melyben gyermekvédelmi közösségi centrumot fognak működtetni.

Második alkalommal rendezett közös karácsonyi ünnepséget a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány. Az alapítvány elnöke,

Kothencz János

hangsúlyozta, ez a közösségi együttlét is az egymásra figyelésről szólt, arról, hogy a gyerekek érezzék, szeretetre méltóak. „Amikor részt veszünk egy-egy ilyen rendezvényen, mindig úgy érezzük, hogy egy családnak a tagjai vagyunk” – fogalmazott

Kiss-Rigó László

. A megyés püspök elmondta, a karácsony a család ünnepe, s ha az ÁGOTA családját, közösségét nézzük, akkor ez egy nagyon nagy karácsony lesz. Kiss-Rigó az ünnepségen köszönetet mondott mindenkinek, akik az egész év folyamán, illetve karácsony előtt segítette ezt a közösséget.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, hogy az Ágotás gyerekekkel közösen eltöltött alkalmak munkájához is erőt adnak. Azt kérte a gyerekektől, hogy az a sok-sok mosoly és vidámság, ami bennük van, maradjon meg az élet nehézségeinek ellenére is. B. Nagy László kormánymegbízott is ajándékokkal érkezett a karácsonyi ünnepségre, és arról biztosította a jelenlévőket, hogy a jövőben is támogatni fogják az ÁGOTA Alapítványt, és az általuk gondozott gyermekeket. A Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai több mint 130 cipős doboznyi ajándékot gyűjtöttek össze, amelyekben játék, édesség, könyv és ruhanemű lapult.

Lucas megyéből is érkeztek ajándékok

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna az összefogás fontosságát hangsúlyozta, mely révén megajándékozták a gyerekeket. Az idei évben is gyűjtöttek ajándékokat a Lucas megyében élő magyarok a testvérmegyéjük, Csongrád megye területén élő családok és állami gondozott gyermekek számára. A Toledó-Szeged Bizottság segítségével összegyűjtött adományokat idén a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató számára ajánlották fel. Összesen 16, a tápéi lakásotthonban élő 7 és 23 év közötti fiatal, valamint 34, a megyei nevelőszülői hálózatban élő gyermek karácsonyát sikerül szebbé tenni a Lucas megyeiek jóvoltából. „Érezzétek nagyon jól magatokat azokban az elkövetkező napokban, amely a várakozás és az ünnep jegyében telik” – fogalmazott Mózes Ervin címzetes főjegyző, aki után Tápai Péter, a megyei intézményfenntartó központ vezetője is szeretetteljes karácsonyt kívánt a jelenlévőknek.

Kothencz: Személyessé tesszük az ÁGOTA gyermekeinek karácsonyát

Az Ágotás gyermekek megható ünnepi műsorral is készültek, míg Farkas Edit saját versét szavalta el az egybegyűlteknek. Karácsonykor az ember alapvetően azt tapasztalhatja meg, hogy őérte emberré lett az Isten, hogy valami megszületik. Ilyenkor újjászületik bennünk annak a felismerése, hogy azt, amit teszünk, nem rutinból kell tennünk, hanem élethivatásként” – nyilatkozta portálunknak Kothencz János. Az ÁGOTA Alapítvány elnöke kiemelte, az általuk átadott ajándékok jelentős része névre szóló, ezzel is hozzájárulnak ahhoz, hogy személyessé tegyék az ünnepet. Az ÁGOTA Alapítvány Felnőttképzési Intézménye többségi tulajdonosként meg tudott vásárolni egy alsóvárosi ingatlant. Ehhez a Szeged-Csanádi Egyházmegye, valamint Schmitt Pál volt köztársasági elnök is segítséget nyújtott. Kothencz János elmondta, az immár 13 éve használt ingatlanukat kinőtték, s a tervek szerint egy év alatt felújítják, és egy gyermekvédelmi közösségi centrumot fognak működtetni.

Mindent Bele! Karácsonyi Adománygyűjtés! 2012 - Ajándékátadás from All In Party on Vimeo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.