Kultúra

A Csík Zenekar játszik pénteken Vásárhelyen

A Csík Zenekar játszik pénteken Vásárhelyen

2012. december 13., csütörtök
A Csík Zenekar játszik pénteken Vásárhelyen

A népzene és a könnyű műfajok igazán érdekes és sikeres ötvözését, egy új műfaj megteremtésével hozta létre a Csík Zenekar, akik ezúttal a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban mutatkoznak be december 14-én, este hét órakor.

A Csík Zenekar immár közel negyedszázada a magyar népzene hiteles tolmácsolója. Jó tíz éven át kimondottan régi vágású paraszti muzsikát játszottak, csupa-csupa tiszta forrásból. A kezdetben főleg táncházi körökben ismert együttes az ezredfordulóra kezdett koncertzenekarként is befutni, és lett a magyar népzene egyik reprezentánsa. Az utóbbi években olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt. Bátran mondhatjuk, hogy a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, igazán érdekes és sikeres ötvözését egy új műfaj megteremtésével hozták létre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.