Vízilabda: megint levadászta a Partizant a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elképesztően feszült, ugyanakkor fergeteges hangulatú mérkőzésen már néggyel is vezetett, végül egy góllal nyert az A-Híd Szeged a Partizan Beograd ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában szerda este Hódmezővásárhelyen.

A várakozásoknak megfelelően óriási és rendkívül feszült, indulatoktól sem mentes csatát vívott egymással az A-Híd Szeged VE és a Partizan Beograd együttese a férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoportjának szerda esti hódmezővásárhelyi szuperrangadóján, népes hazai szurkolótábor szakadatlan buzdításától kísérve. Akár ölre menő küzdelemként is jellemezhetnénk a mérkőzést, hiszen Szivós Mártont már az első percben úgy lefejelték, hogy talán még a mérkőzés után is szédelgett a parton, amikor a gratulációkat fogadta, s a vízben sem úgy ment a játék, ahogyan várni lehetett tőle. S ez még nem volt elég, a szerbek káprázatos első góljának szerzője, Milos Vukicevic a víz felett Somogyi Balázsnak is “becsavart” egyet, eltörve a szegedi játékos orrát, emiatt többször is le kellett cserélni a vérző játékost. A brutalitásért természetesen azonnal végleg kiállították az ellenfél 13-asát, ám a kapott négyperces előnnyel nehezen tudott élni a hazai csapat. Ebben sajnos a játékvezetői páros keze is benne volt, hiszen az előny alatt alig volt olyan szerb akció, hogy ne állítottak volna ki szegedit, két alakalommal pedig még emberelőnybe is kerültek az ezen időszak alatt alapjáraton 5 a 6 ellen támadó belgrádiak – azaz gyors egymásutánban két hazait küldtek ki kétszer is. Mindeközben a létszámfölényben támadó Vincze-csapattal szemben továbbra is keményen védekező Partizanra egyetlen kiállítás sem jutott… Ennek dacára a Szeged nem tört meg, sőt! Molnár Tamás góljával 0-2-ről fordítva előnnyel zárta az első játékrészt (3-2), a másodikban pedig Kiss Csaba, Aaron Younger és Hegedüs Gábor találataival – nem megfeledkezve Baksa László elképesztő, bravúros védéseiről – már 6-2-re ment a Tisza-parti alakulat, melyből a szünet előtt faragott egyet az ellen (6-3).

A nagyszünetet követően aztán két akcióból máris 6-5-re zárkóztak a szerbek, majd sokadik emberelőnyüket kihasználva a 22. percben egalizáltak is. ismét Molnár Tamás rutinjára és trükkjeire volt szükség, hogy előnyben fordulhasson a záró játékrészre a csapat (7-6). A folytatás további birkózást, paprikás hangulatot, újabb érthetetlen bírói ítéleteket és káprázatos Baksa-védéseket hozott, majd a 30. percben egy Hegedüs-féle centergólt, amivel eldőlni látszott a mérkőzés. Nikola Dedovic azután még harmadszor is eredményes volt, s a végén az egyenlítésért támadhattak a szerbek, ez azonban nem sikerült nekik, s Vincze Balázs gárdája megérdemelt győzelmet aratott a két évvel ezelőtti BL-győztes ellen.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoport 4. forduló:

A-Híd Szeged VE – Partizan Beograd 8-7 (3-2, 3-1, 1-3, 1-1)
Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Gomez (olasz), Stavridis (görög).
Szeged: BAKSA – HEGEDÜS 2, Szivós, Younger 1, MOLNÁR T. 2, Kunac, KISS CS. 1. Csere: Kayes, Decker Á. 1, Juhász Zs. 1, Török, Somogyi. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Partizan: SORO – Mitrovic 1, Jokic, Filipovic, MANDIC 1, Cuckovic, DEDOVIC 3. Csere: Vukicevic 1, Obradovic, Matovic, Rackov 1, Cuk, Basara. Vezetőedző: Vladimir Vujasinovic.
Emberelőny: 8/2, ill. 11/3.
Ötméteres: 2/1, ill. -.
Kipontozódott: Kunac (31′), ill. Cuckovic (26′)
Kiállítás: Vukicevic (7′ – brutalitásért, 4 perc).

Vincze Balázs: “Tudtam, hogy nagy csatát kell vívnunk, hiszen a Partizan Beograd a világ legeredményesebb vízilabdacsapata, függetlenül a személycseréktől. 6-2 után egyértelműen a kezünkben volt a meccs, senki sem gondolta volna, hogy 6-6-nál találunk be újra. De végül sikerült óriási küzdelemben begyűjtenünk ezt az értékes győzelmet.”

no images were found

no images were found

Online közvetítésünk:

32′ Az utolsó perc! Hegedüs bejátszását lehúzzák. A szerbek fejezik be a meccset. Dedovic ellövi, Baksa nyúl utána, de nem ér bele, mellé. A bírók nem így látják. Elképesztő izgalmak! 6,9 mp vissza, szerb korner jön. Molnár Tamás hevesen reklamál. A sarokdobást bejátsszák, de megszerezzük!!! Itt a vége!!! 8-7-re nyer a Szeged!

31′ Rackov lő hosszú járatás után kapáshátsóból, fölépattintja! Kunacra fújnak kontrát centerben, aztán ki is pontozzák. Dedovic beveri, 8-7.

30′ Kemény hazai védekezés. Lejár a támadóidő. Younger úszik fel a labdával, kiszorítják. Hege centerből behúzza a bejátszást!!! 8-6!!!

no images were found

29′ Baksa is hárít egy csattanósat! Jokic áll ki Kayesről, bejött a bejátszás nálunk. Somogyi csúnyán mellédurrant, aztán tájmaut, Partizan.

28′ Mandicot nem hagyjuk életben a bejátszott labdáért vívott harcban, hárman vannak rajta. Szegedi akció, kayes centerből, Sorón csattan a labda.

27′ Kunacot is kiküldik. Baksa védi Mandic löketét, aztán Mitrovic ismétlését is! Elképesztő!

26′ Kontra, ismét jöhetünk! Rossz a bejátszás. Páros kiállítás, Cuckovic és Molnár Tamás, a szerb kipontozódik.

25′ Ráúszás… Elhozzák ismét a vendégek, de kivédekezzük. Aztán az ellenakciónál megszerzik a labdát, Papeszt gyűrik, nincs sípszó.

III. negyed: 7-6 (3-2, 3-1, 1-3)

24′ Most nekünk fújnak a sporik. Utolsó támadás a negyedben. Papesz javít egy okos góllal! 7-6! Még szerb attak, de lemegy az óra.

no images were found

23′ Kayes és Török szerez labdát! Hatalmas a hangulat, kell a biztatás! Papesz csúnyán fölé durrant.

22′ Fórban a Partizan, Dedovic ki is használja, egál. 6-6. Dedovic kiáll, Juhász Csikar-szögből, Soro simán leszedi. Aztán Zsolti megy ki.

21′ Somogyi ismét Kayest próbálja megjátszani, reménytelen… Mandic balkáni pattintósát védi Baksa! Cuckovic második hibája ötöst ér! Somogyi… pattint, fölé, Soro is beleért. Somogyi orra vérzik újra, csere. Molnár Tamás bejátszása sem jár sikerrel. Kiss Csaba kiáll.

19′ Somogyi be Kayesnek, jön is a fór, Cuckovic megy ki. De nem jön össze… Mitrovic emel messziről, fölé.

18′ Elpuskázzuk az akciót, jönnek a Partizanok, Younger meg megy ki. Fórban a Belgrád, naná, hogy Rackov belövi, 6-5.

17′ Ráúszás… a szerbeké megint. Baksa óriásit véd. Mitrovic remekül lő át, ez benn van, 6-4.

Nagyszünet! 6-3 (3-2, 3-1)

Megjegyezzük: az “oké” hogy befújtak egy négypercest a javunkra a sporik, de összesen 8 kiállítással sújtották a Szegedet, míg a mieink javára csak kettőt a simák közül…

16′ Játékvezetői labda, Kiss Csabáé! Kayes és Hege egymást zavarja a beemelt lasztinál… Cuckovic a Partizan 3. vagy 4. kapufáját lövi.

no images were found

15′ Elszórjuk a lasztit, jönnek a szerbek, Baksa szerzi meg a bejátszást. Tejóég, Hege!!! kacsázik a lövés és benn van! 6-2! Decker 2. hibája. Mandic kihasználja, 6-3.

14′ Hege megy ki, óriási figurát játszanak a szerbek, azt mondanánk öröm nézni, kár hogy ellenünk teszik. De azt már tényleg öröm nézni, ahogy végül kapufára húzzák!

13′ Török tüzel fórban, fölé tart,de Soro is tolja. Megy az óra, szabaddobás, már úszunk vissza és Younger! 5-2!

12′ Hihetetlen bírói teljesítmény, most Deckert szórják ki… Időkérés, Partizan. Vincze Balázs pöröl a bírókkal, az óráűval is gond van. Basara centerben, BAKSAAA!!! Török blokkba lő, marad nálunk. Cukot csukják ki 20 másodpercre.

11′ Kunac megy ki. Aztán Kayes is, szórnak rendesen. Aztán a szerbek eladják a labdát! Most már 6 a 6 ellen vagyunk.

10′ Támadásban rontunk, jöhetnek a szerbek. Lejár a támadóidejük. Vincze Balázs időt kér. Még emberelőnyben a Szeged, eddig csak egyszer sikerült kihasználni. Van mégegyre 39 másodperce a mieinknek. Kiss Molnár Tamásnak középre hátra, ő vissza, Kiss Csaba elnéz, aztán kipókhálózza a hosszú sarkot a rosszkézszélről! 4-2!

9′ Ráúszás… Török rosszul üti el, a belgrádiaké. Basara lő, Baksa véd!

I. negyed: 3-2 (3-2) A tévés kollégákat zaklatja a szerb másodedző, a puskamikrofont hessegeti el…

8′ Molnár Tamás trükkös lövése, 3-2!!! Cuckovic ejt, Baksa tolja kapufára.

no images were found

7′ Vukicevicet szórják ki, orrba vágja Somogyit, cserével végleg kimegy, sőt, négyperces! Ötös is jár, Juhász lövi. Ha kimegy a kiállított és hagyják lőni. Benn van!!! 2-2! Kayes megy ki, aztán Juhász is, kettős fórral kompenzál azonnal a mediterrán páratlan sípos páros… Obradovic megteszi azt a szívességet, hogy kapufát lő.

6′ Kiss Csabát gyötrik, lő, véd Soro. Marad itt. Kiss Csaba ismét, Kayes nem figyel… Mandic lő, Baksa lehúzza.

5′ Megint megszerzik a szerbek a labdát. Meggyűlik a bajunk a Partizanokkal. Kunac a rosszkézszélen, centerbe Deckernek, nem is hibázza el! 1-2! Aztán kontra!

4′ Jokic sunyi passza centerbe, Vukicevic csavar, védhetetlen a röviden, 0-1. nem megy a támadás most. Török áll ki. Óriási harc benn, végül Dedovic használja ki a fórt, 0-2…

3′ Filipovic megy ki. Középen Younger húzza rá, felsőléc…

2′ Megy a szoros, aztán eredményes is, kontra! Kiss Csaba Kunacnak, ketten nyomják le, nem fújnak. Jokic tanácstalan, Cuckovic is, végül Dedovic durrant, de már belefújnak.

1′ Miközben az ultrák a himnuszt éneklik, elhozza a Partizan a labdát. labdát szerzünk, de Szivós Márton az arcát fogja, áll a játék. Csere máris, Szivósnak vérzik az orra vélhetően. Szakadatlan a szurkolás, miközben Mandic szerez labdát centerben.

no images were found

18.00: Gyakorlatilag csaknem teltházat jelenthetünk, hiszen a medence két végén is számos szurkoló van, egyik oldalon a hazai ultrák, szemben pedig rengeteg utánpótláskorú vízilabdás. A mieink felöltötték a fehér-sárga sapkát, a vendégek a feketét. Hamarosan kezdünk!

17.55: Elvonulnak előttünk a szerb óriások, akad köztük pár döbbenetesen fiatal arc, aztán a mieink is jönnek a bemutatáshoz. A tapsból halljuk, további szerbiai drukkerek vannak felettünk a vendégeknek fenntartott lelátórészen.

17.50: Összesen 3, azaz három szerb ultrát látunk, ők a két kispad között a medence felénél terítették ki a Partizan zászlaját a fényreklámra.

17.45: Kezdődik a felkonf, zajlik a szegedi játékosok korábban is megszokott zenés bemutatása.

17.40: Megérkeztek a szegedi ultrák. A lelátón is gyűlik a nép, érkeznek sorra Szegedről, Szentesről, helyből és a környékről a drukkerek.

17.35: Már a vízben melegítenek a felek, parton nyüzsgés, média, fotósok, újságírók, kamerák, mikrofonok.

A szegedi keret: Baksa, Decker, Kunac, Török, Kayes, Kiss, Hegedüs, Szivós, Molnár T., Juhász, Younger, Somogyi, Molnár D.
A Partizanok: Soro, Obradovic, Mandic, Filipovic, Matovic, Rackov, Cuk, Dedovic, Cuckovic, Mitrovic, Basara, Jokic, Vukicevic.

17.30: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodából! Félóra múlva kezdődik az A-Híd Szeged VE BL-csoportjának rangadója, Vincze Balázs friss magyarkupa-címvédő alakulata a Partizan Beogradot fogadja a D csoport 4. fordulójában!

A találkozó elé:

Bár kétségtelenül átalakult, s talán gyengébbnek is mondható a szerbek kerete – Milos Korolija Debrecenbe, Milan Aleksic Szolnokra igazolt a nyáron, míg Vladimir Vujasinovic ezentúl edzői minőségben ül a kispadon, s nem csereként -, azonban aligha szabad leírni őket. A szeptemberi debreceni felkészülési tornán mutatott teljesítményük mindenesetre bizakodásra adhat okot – a belgrádiak csak a Fradit és a Debrecent tudták legyőzni, a Vasastól, az Egertől és a Szolnoktól kikaptak -, akárcsak a két csapatnak a tavalyi BL-sorozatban vívott meccsei, melyeket a Szeged nyert. “A játék minden elemére van kidolgozott rendszerük, amelynek végrehajtása függ a játékosok minőségétől, de már az utánpótlásba is alaposan belenevelik ezeket a taktikai elemeket. Vladimir Vujasinovic személyében új trénerük bizonyosan kemény és határozott munkát végez a gárda élén, hogy megszilárdítsa helyét. Nyomás nélkül fognak játszani, hiszen fiatal, alakuló csapatot képeznek” – nyilatkozta Aljosa Kunac, az A-Híd Szeged VE horvát világbajnok pólósa a vendégekről a hétfői sajtótájékoztatón.

A mérkőzésen egyébként várhatóan nagyszámú hazai szurkoló lesz, Szegedről, Vásárhelyről és Szentesről is érkeznek drukkerek. A szentesi és szegedi ultrák is hagyományosan együtt biztatják majd Molnár Tamásékat – előbbiek kedd este ünnepléssel hangolhattak, nyert a Szentes a bajnokságban -, ahogyan a vasárnapi magyarkupa-döntőkben is közösen szurkolt a két tábor előbb a nőknél a szentesieket, majd a férfiaknál a hosszabbításban címüket megvédő szegedieket.

Beharangozónk itt olvasható!

no images were found

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Századvég: nincs érdemi átjárás a Fidesz és a Jobbik választói tömbjei között

Default thumbnail
Következő sztori

A méhnyakszűrés 2015-től lehet a védőnők alapfeladata

Legutóbbi hasonló cikkek