Közélet

Szegedi Filmszemle – magazinműsor a dokumentumfilmek kedvelőinek

Szegedi Filmszemle – magazinműsor a dokumentumfilmek kedvelőinek

2012. november 5., hétfő
Szegedi Filmszemle – magazinműsor a dokumentumfilmek kedvelőinek

A legenda, Téglagyári mementó, FÉNY-KÉP, Rézbánya Borban… Hogy csak néhány alkotást említsünk Bubryák István művei közül. A Szegedi Filmszemle a neves producer-rendező dokumentumfilmjeivel és az adott téma szakértőinek véleményével november 6-tól várja a dokumentumfilmek rajongóit a Telin Televízió csatornáján.

Ízelítő az első részből: 1941 októberében két szegedi egyetemi hallgató,

Horváth István

és

Tóth Kata

tragikus haláláról, megrendítő öngyilkosságáról adtak hírt a korabeli lapok. A tragédia hőse Horváth, a szegedi tudományegyetem másodéves bölcsészhallgatója alig néhány hónappal korábban, mint a magyar színházi élet új, nagyreményű ígérete, már szerepelt a sajtó hasábjain. A Hamlet próbái alatt alakult ki az életre szóló szerelem a félzsidó rendező Horváth István és a Gertrudist játszó Tóth Kata harmadéves vegyészhallgató között, amely végül a tragédiához vezetett. A két szegedi fiatalnak

Bubryák István

forgatókönyvíró-producer A legenda című filmjével állított emléket. A Szegedi Filmszemle első adásában megtekinthetik A legendát és bekapcsolódhatnak a film indította beszélgetésbe

Tandi Barbara

szerkesztő, műsorvezető, Bubryák István szerkesztő, forgatókönyvíró, producer,

Sándor János

rendező és

Szalma Ibolya

klinikai szakpszichológus között. A Szegedi Filmszemle első adása november 6-án, kedden 18.10-től tekinthető meg a Telin Televízió csatornáján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.