Közélet

Nem „ütnek” tovább a szegedi csatornafedők? + FOTÓK

Nem „ütnek” tovább a szegedi csatornafedők? + FOTÓK

2012. november 16., péntek
Nem „ütnek” tovább a szegedi csatornafedők? + FOTÓK

Az összes megsüllyedt, hibás csatornafedőt kicserélik Szeged útjain. Most épp Újszegeden, a Bérkert utcában dolgoznak a munkások, így az autósoknak gyakran bosszúságot okozó csatornafedlapok süllyedései megszűnhetnek.

A Vértói úton 33 csatorna fedlapot, 9 víznyelőt, a József Attila sugárúton 10 fedlapot és 7 víznyelőt, a Felső Tiszta parton pedig 9 fedlapot és 3 víznyelőt már kijavítottak, jelenleg a Bérkert utcán dolgoznak a szakemberek. Itt a munkálatok november 12-én kezdődtek s a jövő hétig tartanak majd, összesen 57 műtárgyat javítanak. A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. rendelte meg. „A Bérkert utcában alvállalkozó bevonásával cseréljük a megsüllyedt vagy a sérült aknafedlapokat, víznyelőket, tűzcsapszekrényeket, tolózár-csapszárszekrényeket (együttesen: víziközmű-szerelvények). A fenti víziközmű-szerelvények cseréjét a Vízügyi Építési Alap keretében végezzük. Az idei évben október közepén kezdődött, és december közepéig tartanak a szerelvénycserék. Eddig a József A. sugárúton, a Vértói úton, a Felső Tisza parton és a Bérkert utca egy részén történtek meg a szükséges szerelvénycserék. Terveink szerint az idei évben végigérünk a Bérkert utcán, de ez az időjárástól nagymértékben függ” – tájékoztatott minket a vállalat kommunikációs vezetője,

Balaton Krisztina

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.