/

Előadással és versekkel ünnepli a magyar nyelv napját a Karolina

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megemlékező műsorral készül a Karolina iskola november 13-ra, a magyar nyelv napjára.

Fél 12-kor kezdődik a program a Karolinában, amelyen Schirm Anita, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa előadását hallhatják a diákok. Utána Pataki Ferenc színművész mond verseket a magyar nyelvről. A kétórás rendezvényt egy jelnyelvi előadás zárja.

Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án egyhangúlag november 13-át a magyar nyelv napjává nyilvánította. A döntéshozók szándéka szerint ezzel lehetőséget teremtettek arra, hogy évente egyszer a közfigyelem hivatalosan is ráirányuljon a szellemi-kulturális örökségünk és nemzeti identitásunk alapját jelentő magyar nyelvre. 1844. november 13-án fogadták el azt a törvényt, mely a magyart államnyelvvé tette. A megemlékező nap alkalmat ad az oktatási, a tudományos és a kulturális intézményeknek, a médiának, az anyanyelvápolással foglalkozó civil szervezeteknek a hagyományőrzéssel, a nyelvvédelemmel és -fejlesztéssel kapcsolatos tudásuk és szándékaik megjelenítésére, kezdeményezések elindítására.

Előző sztori

Labdarúgás: ismét győzött a Móravárosi Kinizsi

Következő sztori

JÁTÉK! Népzenei kavalkád a Mentés Másként Trió koncertjén + VIDEÓ