Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: rangadót nyerve őszi bajnok a Szentesi Kinizsi + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A vendég Tiszasziget büntetőt rontott az első félidőben, ami a hajrában bosszulta meg magát, mikor a Kinizsi kétszer is betalált. A megye II. őszi szezonját Mihály Róberték zárják az élen.

A megyei II. osztály 15. fordulójában:

Szentesi Kinizsi – Tiszasziget SE 2-0 (0-0). Szentes, 200 néző, vezette: Bán Imre (Takács János, Szűcs István).
Szentes: Szél – Boldizsár, Vincze, Polyák Cs., Szabó (Nagy A. 86′), Halmos (Polyák A. 63′), Páger (Tóth L. 89′), Bordács, Lekrinszki (Gránicz 84′), Mihály, Hidas (Széll 71′). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.
Tiszasziget: Reguli – Bódi (Csikós 63′), Varga, Illés A., Jankó, Kószó, Illés T., Juhász, Szalma Á., Szalma Z. (Bosnyák 86′), Buknicz (Kis Szabó 74′). Vezetőedző: Kiss Róbert.
Gólszerző: Polyák Cs. (76′), Mihály R. (80′)

Bozóki Zoltán: “Gratulálok az őszi szezonhoz a csapatnak és a vezetőségnek! Egyúttal megköszönöm a lelkes Ultras Szentes szurkolótábornak az egész idényben nyújtott biztatást. A mai mérkőzésen az első gól után felszabadultan, több helyzetet kidolgozva tudtunk játszani, s szerintem megérdemelten nyertük meg ezt a rangadót.”

Kiss Róbert: “Az első félidőben azt játszotta csapatom, amit megbeszéltünk. A szünetben biztonságos zárásból induló gyorsabb játékot kértem az együttestől, ezt az elképzelésünket nem tudtuk maradéktalanul megvalósítani, a második felvonásban sajnos már akadtak hibáink.”

Online közvetítésünk:

93. perc: Vége a mérkőzésnek. 2-0-s sikerével a Szentesi Kinizsi bebiztosította őszi első helyét. A Kurca-partiak jelenleg 35 ponttal állnak a tabella élén, de mivel minden valószínűség szerint a Gyálarét elleni meccset is nekik ítélik, 38 ponttal várhatják majd a tavaszi rajtot. A vendégek is ott lesznek az élbolyban, de még nem tudni pontosan, hányadik helyen. A SZEGEDma.hu gratulál a fiatal szentesi és az újonc tiszaszigeti csapat őszi szerepléséhez is!

90. perc: Tóth L. állt be Páger helyére a Szentesnél. Könnyed és látványos hazai játék az utolsó percekben, megérdemelten nyeri meg a meccset a hazai alakulat.

86. perc: Szalma Zoltánt Bosnyák váltotta a vendégeknél, míg a másik oldalon Szabó kapott pihenőt, Nagy a pályán.

85. perc: Lekrinszki helyére Gránicz Szabolcs érkezett hazai oldalon a hajrára. Felszabadultan futballozhat most a Szentes, nem látszik a vendégekben az erő, melynek révén talpra állhatnának.

80. perc: GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a Kinizsi. A Tiszasziget még magához sem tért a sokkból, mikor Mihály Róbert lépett ki a leshatárról, elsőre Reguli bravúrosan hárította kísérletét, de a visszapattanót 11 méterről az üres kapuba továbbította a csatár, aki immár 17. találatát jegyzi ebben a pontvadászatban.

76. perc: GÓÓÓL 1-0! A jobb oldalon jutott szabadrúgáshoz a Szentes: Reguli rosszul jött ki, nem érte el a labdát, s első hibáját góllal büntették a hazaiak. Polyák Csaba fejelt az üres kapuba 6 méterről. A 22 esztendős futballista – aki nyáron több társával együtt Csongrádról tért haza a Kurca partjára – első gólját szerezte a szezonban; kijelenthetjük: a legjobbkor!

74. perc: Kis Szabó Márk váltotta Buknocizot a látogatóknál.

72. perc: 26 méterről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat: nagy erővel lőtte rá Kószó Krisztián, Szél Bence a kapu közepénél öklözte vissza a bogyót a mezőnybe.

71. perc: Hidas helyére Széll Norbert érkezett a szentesieknél.

68. perc: Továbbra is az éllovas próbálkozik, pontosan, precízen védekeznek a vendégek. Kontrákra nem futja a Tiszasziget erejéből, de masszív fallal meg tudják fékezni a szentesi akciókat. Mihályék hiába adogatnak szépen, előbb-utóbb mindig közbelép valaki, a széleken pedig már nem képesek bontani.

64. perc: Megkezdődtek a cserék. Hazai oldalon Halmost Polyák A., a vendégeknél Bódit Csikós váltotta. Konok határozottsággal megy egyébként előre a Szentes, de mintha hiányozna játékukból a frissesség, így nagy újabb helyzetet nem tudtak kidolgozni.

60. perc: A kornert Reguli magabiztosan és könnyedén húzta le. Egyre inkább úgy tűnik, hogy aki gólt szerez, az meg is nyerheti a rangadót.

59. perc: Kijött a szorításból a Tiszasziget, a hazai térfélen is pattogott már a labda. Ezt követően balról jött befelé egy szentesi szabadrúgás, szöglet lett a vége.

55. perc: Bordács kavarta meg kétszer a vendégek védelmét, mindkét szélen nagy erőkkel rohamoz most a kombinatív és lendületes Kinizsi. Egyre inkább beszorulnak a zöld mezesek, növekszik rajtuk a nyomás, kérdés, meddig lehet ezt bírni. Látszik, hogy döntésre akarja vinni a dolgot az éllovas.

50. perc: Nagy lendülettel vetette magát a csatába a Szentes, sokkal aktívabb és veszélyesebb, mint a szünet előtt. Hidas 17 méterről tüzelhetett, alig ment a jobb kapufa mellé a lövés. Több szögletet is rúghattak már a hazaiak, üggyel-bajjal, de tisztázták ezeket a szigetiek.

46. perc: A Tiszasziget indította útjára a labdát a második félidőben.

SZÜNET!

45. perc: Az utolsó pillanatban a szentesi Mihály Róbert léphetett ki egy védelmi hibát kihasználva, de túl közel került Regulihoz, nem tudta már mellette elrúgni a lasztit. Ezt követően vége az első felvonásnak.

44. perc: A vendégek részéről Kószó tisztán tört előre a jobb szárnyon, kissé kisodródott, a passz helyett más megoldást választott, 15 méterről lőtt, a szentesi kapus az egyik védő segítségével tisztázott kornerre.

40. perc: Ezúttal a tiszaszigeti Varga Zoltán előtt adódott lehetőség, jobbról a hosszú sarkot vette célba fejjel, centikkel ment a kapufa mellé a bólintás.

39. perc: A szentesi Páger György bal oldali, léc alá ívelt szabadrúgását látványos mozdulattal ütötte ki Reguli Máté, majd a szögletet a csatárok közé ugorva húzta le.

36. perc: A középpályán megy most a harc, sokszor kézzel-lábbal, a kapuk kevésbé forognak veszélyben. A küzdelem hevére viszont nem lehet panasz, ahogy az iramra sem.

32. perc: Egy vaktában hazagurított labdát Reguli vett fel, Bán sporttárs hazaadásnak minősítette, s közvetett szabadrúgást ítélt a Kinizsinek 10 méterről. Minden tiszaszigeti mezőnyjátékos a kapuja közvetlen előterében állt össze, Reguli a sorfal mögé helyezkedett, a hazaiak laposan próbálták ráküldeni, ám a kirobbanó vendégjátékosokban elakadt a bogyó.

31. perc: Egyre inkább parázslik a csata, a hazai kispad előtt akadtak hangosabb jelenetek, lapokat reklamáltak a szentesiek, de ezek elmaradtak.

27. perc: A vendégek első számú gólvadásza, Szalma Zoltán elhibázta a tizenegyest! Lövése a jobb kapufa tövéről a gólvonalon gurult végig, majd az alapvonalon kívülre jutott. Ezt megúszta a Szentes! Kérdés, mennyire fogja meg ez az elpuskázott esély a látogatókat.

26. perc: Büntetőhöz jutott a Tiszasziget! Juhász Ádám tört be a tizenhatoson belülre, oldalról rossz ütemben jött a becsúszás, Bán Imre játékvezető pedig határozottan a tizenegyespontra mutatott.

24. perc: Ismét a Szentes rohamoz, újabb szöglet szállt középre, s egy ígéretes megugrás riogathatta volna a szigetiek hátsó alakzatát, ha nem pattant volna Hidas kezére a labda…

22. perc: Az első félidő felénél járunk, s izgalmas, küzdelmes a meccs. A vendégek is kimerészkedtek már, három alkalommal is célba vették a kaput: Szalma Ádám, Bukincz Zoltán, majd Kószó tüzelt a tizenhatoson belülről, de egyikük sem tudott túljárni Szél Bence kapus eszén.

18. perc: A hazai gárda harcolt ki fölényt. Bordács került nagy helyzetbe az előbb, ügyesen játszotta magát tisztára a bal oldalon, a lövés pillanatában azonban bele tudott lépni a labda útjába az egyik védő. Három szögletet is elvégezhettek a piros-kékek, ám valamennyit elhárították a szigetiek.

15. perc: Újabb szentesi próbálkozás: Reguli szedte fel a lasztit Bordács László elől.

14. perc: Petárda durrant, amit nem nézett jó szemmel Bán játékvezető, meg is szakította a játékot, majd feldobással folytatta. A körítés is méltó a rangadóhoz, hatalmas a harc a két masszív csapat között.

10. perc: Les óvta meg mindkét kaput. A vendégek részéről Kószó Krisztiánt, míg hazai oldalon Mihályt állította meg a sípszó ígéretes helyzetben. Az imént pedig Hidas lépett ki, ütközött Regulival, a labda továbbgurult, s játékvezető pedig salamoni döntést hozott: nem avatkozott közbe…

5. perc: Öreg nagy fák alatt, a Kurca partján terül el a szentesi sporttelep, gyönyörű környezetben, s a gyepszőnyeg is kiváló. Miközben ezeket figyeljük, a tiszaszigeti Szalma Zoltán szerez labdát, s indulhatna meg veszélyesen, de elkapkodja az akciót.

4. perc: Szentesi fölény az első percekben, s Mihály Róbert addig kavargatott, míg tökéletes helyzetbe hozta Hidas Józsefet, aki 12 méterről a felső lécet találta telibe. Reguli Máté verve volt, de szerencséjére fölé pattant a bogyó. A hazai együttes közben a lelkes Ultras Szentestől is buzdítást kap.

1. perc: Három perccel 13 óra előtt a Szentesi Kinizsi kezdte meg a mérkőzést.

12.50: Köszöntjük az olvasókat Szentesről, ahol szép labdarúgóidő fogadta a csapatokat, s szűk 200 néző gyűlt össze a rangadóra. A vendégek tiszta zöldben veszik föl a harcot (kis fehér és fekete díszítéssel), míg a piros-kék kombinációban futottak ki a gyepre.

A találkozó elé:

Gyakorlatilag már a bajnokság legelején élre állt a megyei II. osztály idei küzdelemsorozatában a Szentesi Kinizsi, mely nagyszerűen erősített a nyáron: ide igazolt többek között Mihály Róbert (Mindszent), valamint Lajos Máté, Boldizsár Máté, Lekrinszki Ariel, Polyák Csaba és Szél Bence (Csongrád). Az élvonalból érkezett meghatározó futballisták nem is okozta csalódást, Bozóki Zoltán legénysége az eddigi fordulók során tíz győzelem és két döntetlen mellett csak a Sándorfalva II. otthonában szenvedett vereséget. A Kurca-partiak 32 ponttal állnak a tabella élén, ami valójában 35-nek tekinthető, hiszen a Gyálarét nem utazott el hozzájuk, azt a mérkőzést 3-0-lal fogják nekik ítélni.

A listavezető szentesieket a 27 pontos Rosmarin Zrt. Mártély követi, majd 26 ponttal harmadik a másik újonc, a Tiszasziget SE. Valójában esetükben is nyugodtan lehet 29 ponttal számolni, hiszen a Csengele ellen félbeszakadt találkozó kapcsán – vétlen félként – jó eséllyel mellettük dönt majd a megyei szövetség illetékes testülete. Emellett van még egy pótlásra váró meccsük az utolsó előtt helyen tanyázó USC Tanárképző vendégeként. Mindez azt jelenti, hogy a tiszaszigetiek egy esetleges győzelemmel pontszámban akár utol is érhetik a Szentest az őszi szezon legvégére, s bár gólkülönbségük tízzel rosszabb, kijelenthető, hogy ez a rangadó dönt majd arról, ki várja az élen a 2013. márciusi folytatást. Kiss Róbert tanítványai egyébként eddig nyolc győzelem és két döntetlen mellett két vereséget szenvedtek el, a Makó II. és a Székkutas otthonában maradtak alul.

A két együttes egy-egy mesterlövésze harcban áll az őszi gólkirályi címért is, ilyen szempontból szintén különmeccs várható. A Csengelét erősítő, 18 gólos Horváth Péter mögött a szentesi Mihály Róbert és a tiszaszigeti Szalma Zoltán is 16-16 találattal áll.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál