Sport

Labdarúgás: nem bírt az UTC-vel a Csanádpalota

Labdarúgás: nem bírt az UTC-vel a Csanádpalota

2012. november 3., szombat
Labdarúgás: nem bírt az UTC-vel a Csanádpalota

Egyik mumusát, a Csanádpalotát látta vendégül szombaton a megyei I. osztályban az Ujszegedi TC. Küzdelmes mérkőzésen megosztoztak a pontokon a felek.

A hazai UTC a tizedik, míg a vendég Csanádpalota az előkelőnek mondható hatodik helyről várta a 12. forduló Kertész utcai összecsapását. Az újszegediek - akik a múlt héten nem léptek pályára, hiszen dorozsmai meccsüket december 1-jére halasztották - különösen motiváltak voltak, hiszen bőven akadt törleszteni valójuk a riválisnak. Az utóbbi két kiírás során, mikor mindkét fél a megye élvonalában szerepelt, a csanádpalotaiak háromszor is megverték

Pálfy Zoltán

fiait, s ezek közül két alkalommal idegenben. Béry Istvánék erejéből csak egyetlen ikszre futotta, ennél most mindenképpen többre vágytak. A hazai gárda ennek érdekében az első félidő első felében kissé hátrébb húzódott, átadta a területet az ellenfélnek, s kontrákra rendezkedett be. A palotaiak próbálkoztak, náluk volt többet a labda, de komolyabb lehetőséget nem alakítottak ki. Ezt követően feljebb lépett az UTC, s három helyzetet is feljegyezhettünk a részükről.

Gonda László

átlövése nem sokkal ment mellé, ahogyan

Gajdacsi Mátyás

sem sokat tévedett

Drágity Dusán

beadását követően.

Tari Tamás

került még a kapu elé, de ő sem tudott a hálóba találni, s mivel a gyors, szervezett vendégkontrák sem értek célt, így 0-0-nál fordultak a felek. A második felvonásban óriási küzdelem folyt a pályán az azért a találatért, melyről valószínűnek tűnt, hogy diadalt is ér. Gyűrték egymást a srácok rendesen, de nem találtak fogást a másikon. Veszélyesek voltak a látogatók szabadrúgásai és szögletei, ám a hazai védelem állta a sarat, ahogy a palotai reteszt sem tudta feltörni az UTC. A legvégén még egy hazaadás okozott riadalmat

Molnár László

csapatának, ugyanis

Hajdu Gábor

kapus a tizenegyespontot lyukat rúgott, de gyorsan eszmélt, javította bakiját, s kikanalazta a játékszert a berobbanó Gonda elől. A két remekül védekező gárda találkozóján így gól nélküli döntetlen született. Ezzel a Csanádpalota 20 pontjával továbbra is a hatodik, míg a 11 pontos Ujszegedi TC a tizedik a tabellán. A következő fordulóban Csókás Csabáék november 10-én (szombaton) 13.30-kor az FK 1899 Szegedet fogadják, míg Tari Tamásék november 11-én (vasárnap) 13.30-kor a sereghajtó Röszke otthonában igyekeznek gyarapítani pontjaik számát.

A megyei I. osztály 12. fordulójában:

Ujszegedi TC - Csanádpalota FC 0-0.

Újszeged, Kertész utca, 150 néző, vezette: Csöngető Endre (Hideg Bence, ifj. Tóth Sándor).

UTC:

Béry - Péczely, Szanka, Tombácz, Szántó, Drágity, Szűcs (Deák), Gonda, Bokányi, Tari (Balogh), Gajdacsi. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Csanádpalota:

Hajdu - Vlad, Sepsik, Piue, Nagylaki, Veréb, Csókás (Luculescu), Siclovan, Lakatos, Vladan, Halász. Vezetőedző: Molnár László. Pálfy Zoltán:

"Izgalmas mérkőzést játszottunk, ahol bárki megszerezhette volna a győztes gólt, ám összességében igazságosnak érzem a döntetlent. Értékesnek tartom az egy pontot a nagyon jó erőkből álló, gyakorlatilag román ligaválogatottnak tekinthető Csanádpalota ellen. Remélem, a hátralévő fordulókban egy-két sikerrel még megfejeljük, ezáltal még értékesebbé tesszük a mai ikszet."

Molnár László:

"Egy mély talajú pályán viszonylag gyenge színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.