Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a Bordány nyerte az FK elleni alsóházi derbit + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A bennmaradásért küzdő csapatok ütközetében egy korai találat döntött a hazaiak javára. A Szeged gyakorlatilag végigtámadta a második félidőt, de a masszív Bordány kibírta a nyomást.

A megyei I. osztály 15. fordulójában:

Bordány SK – FK 1899 Szeged 1-0 (1-0). Bordány, 200 néző, vezette: Bartucz Tamás (Bartucz Ferenc, Brezovai Zoltán).
Bordány: Lippai – Dobó, Retek, Sádt, Bosánszki M., Mészáros (Kozma 58′), Nógrádi (Király 66′), Kovács, Kasza (Kiss 91′), Szentmártoni (Varga 71′), Ruzsinszki. Vezetőedző: Bozó Csaba.
Szeged: Hegedűs – Szalai, Dóra T., Gonda, Herczeg, Csuka, Nagy V., Holecska (Degovics 66′), Imre, Lajkó, Dóra J. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Gólszerző: Kovács S. (9′)

Bozó Csaba: “Az első félidő a miénk volt, a második pedig inkább az FK-é. Végre kapott gól nélkül tudtunk lehozni egy meccset, aminek nagyon örülünk. A szezon elején többször balszerencsésen kaptunk ki egy találattal, az utolsó három találkozón szerzett hét ponttal viszont elégedettek lehetünk.”

Hüvös Gábor: “A második félidei teljesítményünk alapján legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Becsülettel küzdöttünk-hajtottunk, sajnos nem sikerült…”

Online közvetítésünk:

Sikerének köszönhetően a Bordány 16 pontjával a tizenegyedik helyen telelhet, míg a 11 pontos FK 1899 Szeged maradt a tizennegyedik pozícióban.

91. perc: Kasza helyére Kiss érkezett a ráadásban, majd fél perc hosszabbítást követően Bartucz Tamás lefújta a találkozót. Az FK-sok joggal érdeklődnek, miért nem tett hozzá többet a spori, de a lényegen mindez nem változtat: a Bordány 1-0-ra megnyerte az alsóházi rangadót.

90. perc: Retek Flórián 30 méteres szabadrúgása halt el a szegedi sorfalban. Ezt követően időhúzási szándékkal készül a következő hazai csere. A Bordány taktikusan húzza az időt, nagyon megfelel számára az eredmény.

86. perc: Dóra János fejelhetett, Lippai Péter magabiztosan fogta meg a gólvonalon. A második félidei teljesítménye alapján mindenképpen a bordányi portás a mezőny legjobbja.

81. perc: Kijött a szorításból most a Bordány, s enyhe fölénybe is került cseréinek köszönhetően. Az FK-nak újra fel kellene pörögnie, ha keresni akar még itt valamit, mert most igen magabiztosak Bozó Csaba legényei, miután túljutottak a második félidő közepéig tartó hullámvölgyön.

76. perc: Egy kiugratásra Lippai kapus önfeláldozóan mozdult ki ketrecéből, s fejjel hárította a szegediek kísérletét. Meg is fájdult az arca, az orra, ápolásra szorul.

75. perc: Varga jó cserének bizonyult a hazaiaknál, megjátszható, ügyesen tartja a labdát, s pontosan is passzol. A jobb oldalon száguldott előre, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Ruzsinszkit, aki 14 méterről mellé tudott durrantani.

72. perc: A csereemberek veszélyeztettek egy váratlan bordányi ellencsapásnál: Varga hozta helyzetbe Kozma Zoltánt, kinek 16 méterről leadott lövése centikkel ment el a jobb kapufa mellett, Hegedűs ezt szemmel verte.


71. perc: Újabb hazai változtatás, Szentmártoni le, Varga Roland be. Bozó Csaba nagyon szeretne frissíteni, változtatni, hiszen jön előre, nyom a vendéggárda.

67. perc: Nógrádit Király váltotta a hazaiaknál, Holecskát pedig Degovics a vendégeknél. A frissen beállt FK-játékos azonnal lefutotta védőjét, majd jobbról, 6 méterről lőtt, Lippai elképesztően nagyot védett. Óriási fölényben a vendégek, de nem tudnak egyelőre túljárni a bordányi hálóőr eszén.

63. perc: Továbbra is Dóra a középpontban, róla szólnak most ezek a percek. Előbb 15 méterről lőtt mellé, kissé eltörte a labdát. Ezt követően megszerezte a bogyót a hazai térfél közepén, előretört, 14 méterről bombázott, Lippai ujjheggyel tolta ki. Adódott egy harmadik lehetőség is a rutinos támadó előtt pár pillanattal később, ekkor sikerült átfejelnie a kapuson a lasztit, egy visszafutó védő mentett a gólvonal előtt.

59. perc: Kissé jobbról, 28 méterről lőhetett szabadrúgást a Szeged. Imre megint Dóra fejét kereste a hosszún, a kapus ezt a stukkolást könnyedén csípte el.

58. perc: Bal oldali szöglet után ismét Dóra bólintott a hosszúról, Lippai újra hatalmas bravúrral hárított. Hatalmas lendülettel támad az FK. Bozó Csaba gyorsan változtatott is, Kozma állt Mészáros helyére.

55. perc: Kicsit az öltözőben maradtak a hazaiak. Dóra J. fejesét a gólvonal környékéről visszafelé vetődve tenyerelte szögletre Lippai, többen már gólt kiáltottak, de a kapus megmentette csapatát. Ettől függetlenül ez a periódus a kék-feketéké, a levegőben lóg most az egyenlítés.


50. perc: Nekiesett a Bordánynak a Szeged! Dóra János 15 méteres lövése centikkel suhant el a bal kapufa mellett, ez már komoly lehetőség volt. Holecska húzza a lábát, ápolni kell. Egyébiránt a nagy tét ellenére is páratlanul sportszerű a meccs, a játékon van a hangsúly, vigyáznak egymás testi épségére a sportolók.

46. perc: Elindult a második felvonás is. A szünetben egyik együttes sem cserélt. Kérdés, az FK támadóbbá, nyíltabbá válik-e, hiszen lassan kockáztatnia kell, ha nem akar kikapni. A hazaiak nyugodtan építhetnek gyors kontráikra.

SZÜNET!

45. perc: Gonda csúsztatott meg egy szögletet a rövidnél, a hosszún érkező FK-sok feje felett azonban elcsúszott a labda, így odalett a lehetőség. Ezt követően egy bordányi les, majd nincs folytatás, jöhet a pihenő.

41. perc: A bordányi Szentmártoni gyorsított fel, jobbról tört be a tizenhatoson belülre Gonda mellett, de kivárt, nem érezte meg a megfelelő pillanatot, mikor a belül érkező társak elé tálalhatott volna, így Gonda végül üggyel-bajjal menteni tudott.

38. perc: Gyűrik egymást a felek rendesen, de az az igazság, hogy hiányzik a gólveszély a játékból. Az elején rohamozó Bordány visszaállt a vezetés megszerzését követően, teljes mértékben elégedettnek tűnik az 1-0-lal, s átadja a területet a vendégeknek. A szegediek beívelései pedig rendbe pontatlanok, ha pedig laposan passzolgatnak, valahogy nem tudnak lövőhelyzetet kialakítani a büntetőterület környékén.


34. perc: 35 méterről végezhetett el szabadrúgást a Bordány. Lövés helyett más megoldást választottak, megpróbálták Ruzsinszkit kiugratni, a szegedieket azonban nem lepte meg a figura, kivágták a bogyót a támadó elől.

29. perc: Mintha lassan átvenné a kezdeményezést az FK, a hazai térfélre tevődött át a játék. Ugyanakkor az előreíveléseket eddig nagyon magabiztosan hárítják el a bordányiak.

25. perc: Továbbra is főként ívelgetésekkel próbálkoznak a csapatok. Picikét gyorsabbnak, agresszívebbnek és határozottabbnak tűnik a Bordány, mely megérdemelten vezet, az FK lassabb, körülményesebb, tehát újítani kell, ha pontot akar szerezni. Miközben ezt megállapítjuk, Szentmártonit állítja meg lesen a sípszó.

21. perc: Szentmártoni Csaba tört be a vendégek tizenhatosán belülre, rá is próbálta küldeni, labdája a belépő Gonda Miklós lábáról pattant az oldalvonalon kívülre.

20. perc: Kiegyenlítődött a játék, s főként a mezőnyben folyik a harc. Ezt Imre Zoltán távoli lövése törte meg, mely lelassult egy lábon, így könnyedén szedhette fel Lippai Péter portás.

15. perc: Imre Zoltán szerzett labdát a középpályán, majd nagyszerű átadással indította útjára az FK kontráját, ami ismét a tizenhatos környékén akadt el. A büntetőterületen belülre nem tud kerülni a Hüvös-csapat.

14. perc: Próbálkozik magához térni az FK, de nem tud szabadulni a hazai nyomás alól. A játék nagyrészt a szegedi térfélre koncentrálódik, a gól óta nagyobb lehetőség nélkül.


9. perc: GÓÓÓL 1-0! Egy remek jobb oldali beadást Ruzsinszki ügyesen átlépett, az érkező Kovács Sándor pedig 11 méterről a tehetetlen Hegedűs Viktor mellett a kapu közepébe vágta a bőrt, vezet tehát a Bordány!

8. perc: Bordányi akciókról és az első lövésről tudunk beszámolni. Kasza Ferenc durrantotta rá az imént, a jobb felső felé tartó löketet szép mozdulattal csípte el a vendégek hálóőre.

5. perc: Az első kék-fekete akció végén Holecska Norbert elől tisztáztak a hazaiak a tizenhatos környékén.

4. perc: Lendületesen támadnak a bordányiak, főként a jobb oldalt erőltetik. Ruzsinszki Ferenc kerülhetett volna helyzetbe, de jól zárt a szegediek védelme.

1. perc: Szokásos kék-fekete szerelésében futott ki az FK, míg a Bordány piros-kék színösszeállításban. A hazaiak kezdték a derbit.

12.50: Köszöntjük Önöket Bordányból, ahol hamarosan kezdődik az igen fontos pontokról döntő ütközet. Az ifimérkőzést 5-1-re a vendégek nyerték.

A találkozó elé:

Számtalan alkalommal írtuk le ebben az idényben, az NB-s bajnokságok átszervezése miatt igen speciális pontvadászatok zajlanak a megyében is. Mivel sajnos megvan rá az esély, hogy az NB III Alföld csoportból mind a négy Csongrád megyei gárda kiesik, az I. osztály résztvevői abban a tudatban vívják meccseiket, hogy csak az első tíz érezheti magát biztonságban (egészen pontosan a HFC II. még úgy sem, hiszen a vásárhelyiek első számú együttesének osztályváltása esetén mindenképpen kieső). Ennek megfelelően elképesztő a tülekedés az alsóházban, s a nyolcadik helytől lefelé még bárki bajba kerülhet!

A nyolcadik pozíciót most, az őszi záróforduló előtt a Nagymágocs foglalja el 17 ponttal, majd a 16 pontos Szegedi VSE és az említett, 14 pontos HFC II. következik. Tizenegyedik az újonc Bordány, tizenkettedik a Kistelek egyaránt 13, míg tizenharmadik a Mindszent 12 ponttal. Az ugyancsak újonc FK 1899 Szeged 11 ponttal a tizennegyedik helyen utazhat Bordányba. A sort a 11 pontos Ujszegedi TC és a 6 ponttal sereghajtó Röszke zárja. Az első tíz közé kerülés szempontjából sorsdöntő, hatpontos, vérbeli ki-ki meccs vár ránk tehát a Bordány és a Szeged főszereplésével.

13 órakor élőben közvetítjük az alsóházi rangadót!

Tovább olvasom

Hírzóna

Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Leállították a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, miután a második gyorsasági szakaszon halálos baleset történt.

Tovább olvasom

Sport

Csendes szegedi strandröplabdás sikerek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az U16-os strandröplabda bajnokság hétvégi, csepeli döntőjében egy szegedi páros is érdekelt a lányoknál. A fiatalok évek óta az egykori válogatott röplabdázó, Petheő Gábor irányításával dolgoznak, talán szokatlanul nagy csendben.

Tovább olvasom

Sport

Negatív lett a szegedi pólósok koronavírus-tesztje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hétfőn folytatják a felkészülést.

Tovább olvasom

Aktuál