Kézilabda: biztos KSZSE-győzelem az alsóházi rangadón + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszerezte második győzelmét a női kézilabda NB I/B-ben az újonc KSZSE-Algyő együttese, miután szombaton alsóházi rangadón a Csorvás csapatát verték Mandl Gábor tanítványai.

Az eddig két pontot gyűjtő csorvási csapat ellen az elmúlt fordulókban mutatott játék alapján jó eséllyel pályázott a győzelemre a hazai alakulat az algyői Fehér Ignác Tornacsarnokban. Jól is kezdte a KSZSE a találkozót, ám a viharsarkiak – elsősorban a végül 14(!) találatig jutó Walfisch Mercédesz góljaival – rövidesen fordítani tudtak. 5-4-es csorvási vezetés után azonban a szegedi lányok 9 gólt szereztek zsinórban, ám a félidő végén sajnos ismét látótávolságba kerültek a Csorvásiak (15-10).

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte Mandl Gábor csapata, de két gólt is szerzett ennek ellenére. Sorozatos – és jogos – kiállításoknak köszönhetően 19-16-ra felzárkóztak a vendégek, akik ráadásul ekkor újfent kettős emberelőnybe kerültek. Csakhogy gólokat ezúttal is a hazaiak szereztek, és sorozatban lőtt három találatukkal végleg eldőlt a mérkőzés. Az 55. percben már 10 gólos volt a KSZSE előnye, melyet a végén még kozmetikázott a Csorvás, de a megérdemelt szegedi győzelemhez nem férhetett kétség, dacára az összesen 20 percnyi hazai kiállításnak.

A KSZSE együttese legközelebb december 2-án, vasárnap lép pályára, a listavezető egri főiskolások otthonában nagyon nehéz feladat vár Puhalák Szidóniáékra 16 órától.

Női kézilabda NB I/B 10. forduló:

Kézilabda Szeged SE-Algyő – Csorvási SK 31-25 (15-10)
Szeged-Algyő, Fehér Ignác Tornacsarnok, 200 néző. Vezette: Kovács T., Mándli.
KSZSE: ALMÁSI – Krivik 3, POCSAI 7, KORMÁNY 5, HOMOKI, FORGÓ 5, Draxler O. 1. Csere: Répás (kapus), Debreczeni, HÓDI SZ., Takács, PUHALÁK 9, Hódi R., Volencsik 1. Edző: Mandl Gábor.
Csorvási SK góllövői: Walfisch 14, Bottó 4, Bíró 3, Major 2, Sajben 2.
Hétméteres: 4/3, ill. 5/4.
Kiállítás: 20 perc, ill. 6 perc.

Mandl Gábor: “A mai napon mindenki hozzátett a nagyon fontos győzelemhez, gratulálok a lányoknak.”

Junior mérkőzésen: Kézilabda Szeged SE-Algyő – Csorvási SK 34-16

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A Kisosz infláció alatt növelné a minimálbért

Következő sztori

A vadasparkban fűrészeltek az önkéntes tűzoltók

Legutóbbi hasonló cikkek