Kajak-kenu: maximális kvóta a Világjátékokra maratoni távon

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Maximális kvótát szereztek, így összesen hat hajóval vehetnek részt a magyar maratoni kajak-kenusok a jövőre, Kolumbiában sorra kerülő Világjátékokon, azaz az olimpián kívüli sportágak világversenyén.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának csütörtöki tájékoztatása szerint a magyarok a szeptemberi római világbajnokságon nyújtott teljesítményükkel biztosították helyüket a Világjátékokon.

Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány elmondta, a vb-n Csay Renáta egyesben, majd párosban Farkasdi Ramónával győzött, a férfiaknál Petrovics Máté, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE sportolója a negyedik, a Noé Bálint, Noé Milán kettős pedig a tizedik helyével szerzett kvótát Magyarországnak. Kenuban Nagy Péter második helye és a Györe Attila, Kövér Márton páros ezüstérme ért indulási jogot. “Hangsúlyozom, hogy itt még nem dőlt el az indulók listája. A válogatott névsora a válogatók során alakul ki” – mondta Hüttner.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Korábban a ritmikus gimnasztikázó Vass Dóra és az erőemelő Szabó Ágnes szerzett indulási jogot a Világjátékokra.

Előző sztori

Jogerősen felfüggesztett börtön egy korrupt kecskeméti gépjárművezető-oktatónak

Következő sztori

Marekné Pintér Aranka: „A jövő olyan lesz, amilyen a ma iskolája” + FOTÓK