/

Játszóteret kaptak a Gyertyámos utcai ovisok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Birtokukba vették a Gyertyámos Utcai Óvoda növendékei a szomszédságukban lévő lakótömb belső udvarán kialakított játszóteret. A nyolcmillió forintból felújított játékokat Gyimesi László, a körzet önkormányzati képviselője adta át az óvoda és a városiak közös használatára.

Csütörtök délelőtt adták át a Gyertyámos utca és a Nemes takács utca belvárosi szakasza által közrefogott, felújított játszóteret, melyet a szomszédos óvoda lakói már ki is próbálhattak. A gyerekeknek Gyimesi László (Fidesz-KDNP) képviselő adta át a játékokat. “Körülbelül ötven méterre innen található a Gyertyámos Utcai Óvoda, de nem csak az ottani gyermekek jöhetnek ide, a közterületen lévő játszóteret a környéken lakók is használhatják majd. A zárt udvar nyugalmas, ráadásul a forgalomtól is biztonságot nyújt” – nyilatkozta portálunknak a képviselő. A nyolcmillió forintból felújított tér minden játéka megfelel az EU-s szabványoknak, elhelyezésükkor a lakók nyugalmára is gondoltak. A képviselő elmondta: az utcában élők némelyike ugyan aggodalmát fejezte ki a gyerekzsivaj miatt, összességében azonban örömmel fogadták a kicsiknek számos vidám percet hozó mászókákat, hintát és csúszdát.

A későbbiekben a zöldterület rekonstrukciója is tervbe van véve, valamint a tömbbelső túloldalán egy elkülönített kutyafuttatót is építeni szeretnének, amivel a játszótér területéről kiszorult állattartókat kárpótolják – tudtuk meg Gyimesi Lászlótól.

Lippai Zoltánné tagóvoda-vezető is örömét fejezte ki a játszótér miatt. Mint mondta, az óvodában lévő játékok elavultak, a gyerekek így nem tudják használni, a tömbbelsőben azonban ők is kedvükre kitombolhatják magukat.

no images were found

Előző sztori

Kelemen Csaba: új koncepció kell a szabadtérin

Default thumbnail
Következő sztori

Az egyetem nagyjairól nyílik tárlat a TIK-ben

Legutóbbi hasonló cikkek