Közélet

Játszóteret kaptak a Gyertyámos utcai ovisok + FOTÓK

Játszóteret kaptak a Gyertyámos utcai ovisok + FOTÓK

2012. november 29., csütörtök
Játszóteret kaptak a Gyertyámos utcai ovisok + FOTÓK

Birtokukba vették a Gyertyámos Utcai Óvoda növendékei a szomszédságukban lévő lakótömb belső udvarán kialakított játszóteret. A nyolcmillió forintból felújított játékokat Gyimesi László, a körzet önkormányzati képviselője adta át az óvoda és a városiak közös használatára.

Csütörtök délelőtt adták át a Gyertyámos utca és a Nemes takács utca belvárosi szakasza által közrefogott, felújított játszóteret, melyet a szomszédos óvoda lakói már ki is próbálhattak. A gyerekeknek

Gyimesi László

(Fidesz-KDNP) képviselő adta át a játékokat. "Körülbelül ötven méterre innen található a Gyertyámos Utcai Óvoda, de nem csak az ottani gyermekek jöhetnek ide, a közterületen lévő játszóteret a környéken lakók is használhatják majd. A zárt udvar nyugalmas, ráadásul a forgalomtól is biztonságot nyújt" - nyilatkozta portálunknak a képviselő. A nyolcmillió forintból felújított tér minden játéka megfelel az EU-s szabványoknak, elhelyezésükkor a lakók nyugalmára is gondoltak. A képviselő elmondta: az utcában élők némelyike ugyan aggodalmát fejezte ki a gyerekzsivaj miatt, összességében azonban örömmel fogadták a kicsiknek számos vidám percet hozó mászókákat, hintát és csúszdát. A későbbiekben a zöldterület rekonstrukciója is tervbe van véve, valamint a tömbbelső túloldalán egy elkülönített kutyafuttatót is építeni szeretnének, amivel a játszótér területéről kiszorult állattartókat kárpótolják - tudtuk meg Gyimesi Lászlótól.

Lippai Zoltánné

tagóvoda-vezető is örömét fejezte ki a játszótér miatt. Mint mondta, az óvodában lévő játékok elavultak, a gyerekek így nem tudják használni, a tömbbelsőben azonban ők is kedvükre kitombolhatják magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.