//

Gőzöld – környezetbarát gőzfürdő az autóknak! + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyedülálló high tech innovációkat is latba vet a Honvéd téri Parkolóház harmadik emeletén működő Gőzöld autómosó és takarító cég, hogy kívül-belül csillogjon az ügyfelek járműve. Teszik mindezt úgy, hogy átlagosan öt liter vizet használnak fel magasnyomású gőztisztító rendszerükkel.

Egy átlagos fogmosáshoz elhasználunk akár öt liter vizet is. Ha otthon mossuk le az autónkat, akkor 80 liternyit locsolunk szét, míg egy gépi mosásnál 200 liter szennyezett víz kerül a csatornába. Az ivóvizet azonban nem pazarolhatjuk, ehhez járul hozzá alkalmazott modern technológiáival a Gőzöld is.

„A Gőzöld környezetbarát autómosó előnye a többi általános autómosóhoz képest, hogy sokkal gazdaságosabban, környezettudatosabban bánik a vízzel és a takarítószerekkel. A mi autómosónk lényege egy olyan magasnyomású gőztisztító berendezés, amelynek segítségével egy gépjármű lemosásához nem használunk el több vizet, mint 5 litert” – magyarázta Károlyi Klára marketingvezető. Itt a tisztítás során pára csapódik le, ami pillanatok alatt felszívódik, így nem kerülnek szennyező anyagok a csatornába.

no images were found


A Gőzöld ezen felül tudatosan kevés mennyiségű és környezetbarát összetételű tisztítószert használ. Hogy miért nincs szükség sok vegyszerre? A 102°C-os gőz gyakorlatilag lerobbantja a szennyeződést a jármű felületéről, amit mikroszálas törlőkendőkkel könnyedén el lehet távolítani a karosszériáról A gőz a mélyedéseket, karcokat nem mélyíti el, s az autó díszeit, feliratokat, matricákat nem sérti fel.

no images were found

High tech innováció a tisztítás-technológiában

Egyedülálló módon ózonos szagmentesítést és nanotechnológián alapuló szélvédőbevonatot is szolgáltatásként nyújtja ügyfelei számára a Gőzöld. Az ózon segítségével az autók belterében semlegesítik a kellemetlen szagokat, s egyben fertőtlenítenek is. „A dohányfüst, az állatok kapcsán keletkező szennyeződések és szagok semlegesítésére szolgál ez az eljárás, továbbá elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat” – tájékoztatott a marketingvezető. Károlyi Klárától megtudtuk, a csúcsminőséget és technológiát, elsősorban az ózon- és nanotechnológiát ők maguk is tanulták, kiemelt partnerük a piacvezető Ez Wash közreműködésével tudják garantálni a kiváló minőséget ügyfeleik számára.

no images were found


A modern technológiákat nem csak takarításra használja a Gőzöld, a vezetést is biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik. „A nanotechnológiás szélvédővédelem kíméli a sofőr szemét, így ezt alkalmazva a szembejövők fényszórója sokkal kevésbé bántja az ember szemét. Az esőcseppek és a hó pedig lepereg a mikrofilmszerű bevonatról, így szennyeződésmentes a felület” – hangsúlyozta Károlyi Klára. Fontos tudni, amennyiben nanovédelmet kap a szélvédő, akkor környezetbarát szerekkel kell kezelni a felületet. Ez esetben fél évig is megmarad a védelem, erős vegyszerek használata esetén azonban sokkal hamarabb lekopik ez a speciális felület.

no images were found

Gőzöld az irodák és házak tisztaságáért

A környezetbarát tisztítócégnek másik profilja is van, irodák és magánházak takarítását is vállalják. Száraz-forró gőzös tisztítógépeket használnak, hiszen az a leghatékonyabb. Fertőtlenít, kitűnően szagmentesít, a forró gőz a porózus felületről még az odaragadt rágógumit is eltávolítja. Szőnyegek, kárpitok, továbbá fürdőszobák és konyhák zsíros burkolatainak tisztítására kiválóan alkalmas. A cég rugalmasan alkalmazkodik az egyedi igényekhez, munkájukat a legkiválóbb minőségű Kärcher takarítógépek és környezetbarát tisztítószerek támogatják.

no images were found

Egyre többen választják a Gőzöld csapatát

A belváros szívében, a 150 férőhelyes Honvéd téri Parkolóház harmadik emeletén működő Gőzöldnek egyre több elégedett visszatérő ügyfele van. A szakképzett munkatársakkal dolgozó cég ügyfeleinek egy plusz dologgal is kedveskedik, aki náluk tisztíttatja autóját, azt két órás ingyen parkolással ajándékozzák meg.

A Gőzöldről és szolgáltatásaikról bővebben itt tájékozódhat!

no images were found

no images were found

Előző sztori

A horvátokat érdekli a szegedi és mórahalmi gyógyturizmus

Következő sztori

Decemberben utalják az egészségügyi béremelésből kimaradók pénzét