Gazdaság

Elérhette mélypontját a magyar ingatlanpiac

Elérhette mélypontját a magyar ingatlanpiac

2012. november 25., vasárnap
Elérhette mélypontját a magyar ingatlanpiac

Elérhette mélypontját a magyar ingatlanpiac, de a fellendüléshez még idő kell - foglalták össze a Budapesten rendezett Portfolio.hu Property Investment Forum előadói.

A honlap által az MTI rendelkezésére bocsátott összefoglalóból kitűnik:

Gerhard Mayer

, a CA Immo Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szabályozási problémákat rövidtávon meg kell oldani ahhoz, hogy növekedés legyen, de a bizalom visszaszerzéséhez több időre lesz szükség.

Török Árpád

, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a befektetők a stabilitást és a biztonságot keresik, ám Magyarországon ezt nem találják. Sokszor patthelyzettel néznek szembe a piaci szereplők, hiszen a jelenlegi hozamszintek kecsegtetőek, de sokszor a tulajdonosok úgy gondolják, hogy nem éri meg ma kiárusítani a jobb minőségű eszközeiket.

Polster Tamás

(DTZ) úgy vélte, hogy a sikeres ingatlanpiacnak három fő összetevője a társadalom, a befektetők és a végfelhasználók. Budapesten nagyon laza volt a piaci szabályozás, de hasonló a helyzet Brüsszelben is, illetve Berlin keleti részében is hasonló folyamatok mentek végbe. Az előadó rámutatott: a térségben csak minden negyedik, a szolgáltatásban résztvevő munkavállalóra jut egy modern munkaállomás, miközben Nyugat-Európában ez az arány 75-100 százalékos. A szakember szerint ez azt mutatja, hogy a kkv-knak meg kell erősödniük ahhoz, hogy érdemi fejlődés lehessen a régiós irodapiacon. Ha ez bekövetkezik, akkor a jelenlegi 3 millió négyzetméteres szintről, 6-7 millió négyzetméterre növekedhet a budapesti irodapiac.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.