Kultúra

Csütörtökön értékelik az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlatot

Csütörtökön értékelik az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlatot

2012. november 27., kedd
Csütörtökön értékelik az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlatot

Még vasárnapig látogatható az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlat a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában. A kiértékelő bizottság tagjai november 29-én, csütörtökön délelőtt összeülnek, hogy a kiállítás szakmai tapasztalatait elemezzék és levonják a következtetéseket a jövő évi, jubileumi tárlat előkészítéséhez.

Az idei tárlatra 270 művész 671 képzőművészeti alkotásból kellett a tizenhárom tagú zsűrinek kiválasztania a kiállítandó műveket. A december első vasárnapjáig nyitva tartó kiállításon végül 174 alkotó 263 művét láthatja az érdeklődő nagyközönség, melynek megoszlása 141 festmény, 54 grafikai, 67 szobrászati, plasztikai alkotás, valamint 1 gobelin mű. A hazai kiállítások között a legmagasabb összegű, nettó egymillió forintos jutalommal járó fődíjat és Tornyai-plakettet 2012-ben

László Dániel

festőművésznek ítélte a tárlat zsűrije. Az 59. Őszi Tárlat anyagát az idén is több ezren tekinteték meg és az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy az utolsó hétvégén még egy nagy roham várható látogatók részéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.