Ajándékozás és ajándékvásárlás a Karácsonyi Ünnepi Heteken

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek 2012-ben is három helyszínen várja kilátogatókat, közel egy hónapon keresztül.

Az ünnepi díszbe öltöztetett belvárosban a Széchenyi téri ajándékvásárlások alkalmával érdemes elidőzni a gasztronómiai különlegességek között is. A tér több pontján forralt bor, kürtöskalács, édességek, sült gesztenye és számos más finomság várja a kilátogatókat. A téren felállított óriás kivetítőn szórakoztató filmek, és adventi műsorok láthatók.

Minden pénteken és szombaton 16 és 19 óra között kézműves foglalkozással várj az érdeklődőket a kreatív sarok, ahol bárki készíthet egyedi karácsonyi ajándékot. December 6-án 17.00 órakor még a Mikulás is kilátogat a Széchenyi térre. A Széchenyi téri karácsonyi vásár a Szegedi Városkép Kft. szervezésében november 28-tól december 24-ig várja a vásárlókat.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub december elsejére elkészíti a szegedi adventi naptárát a Klauzál téren. Az EDF DÉMÁSZ székháza a karácsonyi díszkivilágítás mellett az ablakokban elhelyezett 24 szám jelzi a karácsonyt és az adventet.

Az ablakok egy-egy támogató ajándékát rejtik. A támogatók és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub tagjai 24 családot, szervezetet, intézményt választottak ki. Az ajándékozottak a Klauzál téren a naptár ablakainak jelképes kinyitásakor a város karácsonyfájánál átvehetik ajándékukat. A fenyőfa tövében minden adventi napon 17-18 óra között ünnepi műsor várja az arra járókat.

A Szegedi Rotaract Klub fiataljai a Kossuth szobornál felállított faházban fogadják a szegediek adományait. Naponta 16.30 és 18.30 között pedig forralt borral, teával kínálják a kilátogatókat.

Egyedülálló hangulattal csalogat idén is a Dóm téri advent, november 28-tól december 23-ig. A 2000-ben elkezdett rendezvény ma már fontos eseménye Szeged városának és az ide utazóknak. A kézműves vásár, az óriás koszorú, adventi gyertyagyújtások, az 1300 bála szalmabálából épített „bálaszínház” és labirintus, a testet – lelket melengető máglya, a meghitt találkozások és természetesen a Dóm tér csodálatos hangulata teszi feledhetetlenné rendezvényt.

A négy adventi vasárnapon ünnepélyes gyertyagyújtásra kerül sor a Dóm téren felállított óriás koszorúnál. Az első gyertyát a hagyományoknak megfelelően közösen gyújtja meg Kiss-Rigó László megyés püspök és Botka László polgármester, december 2-án 17 órakor.

Előző sztori

Hátország: pontot szerzett a Szeged 2011 U15 a Békéscsaba ellen

Következő sztori

Tűzeset a belgyógyászati klinikán