Közélet

A délvidéki magyar szolidaritás napját tartják vasárnap Nagyváradon

A délvidéki magyar szolidaritás napját tartják vasárnap Nagyváradon

2012. november 19., hétfő
A délvidéki magyar szolidaritás napját tartják vasárnap Nagyváradon

A délvidéki magyar szolidaritás napját tartja vasárnap a nagyvárad-újvárosi református templomban az Emberi Méltóság Tanácsa.

Az MTI-hez eljuttatott,

Tőkés László

és

Lomnici Zoltán

által aláírt közlemény szerint a nagyváradi akcióval a Szerbiában élő magyarság jogainak a védelmében, azok kivívása érdekében kíván fellépni az erdélyi magyarok európai parlamenti képviselete és az Emberi Méltóság Tanácsa. Az eseményre Nagyváradra várják a délvidéki magyar közösség vezető politikai képviselőit. A rendezvény célja a délvidéki magyarság emberi és kisebbségi, anyanyelvi és oktatási jogai mellett való kiállás, a méltánytalanul súlyos börtönbüntetésre ítélt "temerini fiúk" ügyének felkarolása. "Bízunk abban, hogy

Tomislav Nikolic

szerb államfő - az

Áder János

államfővel való legutóbbi megegyezés szellemében - a börtönben sínylődő magyar ifjak kegyelmi kérvényét kedvező módon fogja elbírálni" - áll a közleményben. A nagyváradi rendezvényre meghívták mindazokat, "akik szívükön viselik az emberi és nemzeti méltóság egyetemes ügyét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.