Közélet

A 4-es metró 2014-re készülhet el

A 4-es metró 2014-re készülhet el

2012. november 2., péntek
A 4-es metró 2014-re készülhet el

A 4-es metró befejezési határidejét 2014 tavaszában határozza meg a főváros és a Siemens közötti szerződés módosítása, amelyet szerdán hagyott jóvá a Fővárosi Közgyűlés - írta a Népszabadság és a Magyar Nemzet pénteken.

A Magyar Nemzetnek

Szeneczey Balázs

főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: "Befejezzük és 2014 tavaszára átadhatjuk a budapestieknek a 4-es metrót". A lap szerint a beruházás teljes költsége immár 452 milliárd forintra nőtt. A Népszabadság felidézi, hogy a Siemens 2006-ban 108,85 millió eurós szerződést kötött a BKV-val. A beruházás eredeti befejezési határideje 2010. április 25. volt, ám a cég addig hozzá sem jutott a munkaterülethez, és kötbérigénye 2012 nyarán már 63,9 millió, egyéb díjakkal, költségekkel, kamatokkal összesen 70 millió euró volt. A közgyűlés által jóváhagyott megállapodás szerint - amelyhez a felügyelő szerveknek még hozzá kell járulniuk - a főváros, illetve a BKV az eredeti szerződés keretösszegénél 32 millió euróval fizet többet a Siemensnek a 4-es metró áramellátó, automatikus vonalvezérlő, felügyeleti és biztonsági rendszerének gyártásáért és telepítéséért, cserébe a cég lemond valamennyi kár- és kötbérigényéről, az átadási határidő pedig 2014 márciusára módosul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.