Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Vízilabda: egy negyed elég volt az A-Híd Szegednek + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Már az első negyedben eldöntötte az OSC elleni bajnoki nyitány sorsát az A-Híd Szeged VE, a folytatásban pedig könnyed játékkal nyert a szimpatikus OSC ellen.

Az A-Híd Szeged OSC elleni bajnoki rajtján az ultrák szakadatlan szurkolásától kísérve Molnár Tamás és Kiss Csaba találataival már az első percben 2-0-ra húzott el a látványos vízipólót bemutató hazai alakulat – három csavartnak is tapsolhatott a kilátogató publikum, igaz, egyik sem lett gól -, majd a vendégek szépítését követően növelte tovább előnyét, Molnár, Kiss, Aaron Younger és Juhász Zsolt révén a végül 6-2-vel záruló első játékrészben. A folytatásban két újoncot, Török András és Zsigri Bence személyében két újoncot is avatott a hazai csapat, előbbi fölé suhintott, utóbbi azonban a negyed egyetlen szegedi találatával mutatkozott be, amelyre a második gólját szerző, veszélyes átlövéseket megeresztő Dávid válaszolt az orvosegyetemisták részéről (7-3).

Fordulás után az előző negyedhez hasonlóan nem kihajtva magát könnyedén játszott Vincze Balázs alakulata, s újabb két góllal növelte előnyét Molnár Papesz ötöse és Somogyi balázs szép találata által, amelyre egy válasz érkezett Császártól a vendégeknél (9-4). Az utolsó felvonásban Dávid már harmadik gólját szerezte megúszás után, amit Joseph Kayes azonnal megtorolt egy gyönyörű centergóllal, majd a legvégén Szivós Márton időntúli büntetőből alakította ki a 12-5-ös szegedi győzelmet jelentő végeredményt.

A Szeged nem görcsölve, könnyedén játszott, nem kellett kihajtania magát a három pontért, s valódi csapatként üzemelt ezúttal is, ezt jelzi, hogy 12 mezőnyjátékosából ezúttal négyen szereztek gólt. A Vincze-társulat legközelebb október 16-án, kedden 19.30-tól Kaposváron lép fel bajnoki találkozón, várhatóan ott sem ütközik komoly nehézségekbe a bajnoki pontok megszerzése.

Férfi vízilabda OB I 1. forduló:

A-Híd Szeged VE – Orvosegyetem SC 12-5 (6-2, 1-1, 2-1, 3-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Rév, Horváth Cs.
Szeged: Baksa – Hegedüs, Szivós 1, Decker, MOLNÁR T. 4, Younger 1, KISS Cs. 2. Csere: Török A., Zsigri 1, Kayes 1, JUHÁSZ ZS. 1, Somogyi 1, Márkus, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs.
OSC: Áts – Benczur, Szentesi, DÁVID 3, Simon 1, Szécsi, Császár 1. Csere: Varga V. (kapus), Ercse, Cserdi, Zentai, Pecz, Galambos, Takács. Vezetőedző: Becsey Péter.
Emberelőny: 6/3, ill. 5/1.
Ötméteres: 2/2, ill. –

Vincze Balázs: “Jó ötlet volt a délelőtt 11 órai kezdés, látványos gólokkal háláltuk meg a kilátogatók szurkolását.”

Online közvetítésünk:

32′ Szivós lő, kapus és kapufa. Sarokból, Papesz középről, mellé. Időntúli ötméteres, ez sem gyakori, Szivós harcolta ki, ő is lövi be! 12-5!

31′ Korner után Szivós lő a kapásszél széléről, Csikar-szögből, Varga hóna alatt elpattan és keresztben evickél a kapu előtt a Mikasa…

30′ Fór, Zentai mehet ki. Időt kér Vincze Balázs. Az ultrák szakadatlanul ünnepelnek, remek a hangulat. Younger durrant, véd Varga.

29′ Szécsi lő, felsőléc. Szivós a kapásszélről, felső kapufa ez is.

28′ Elszórakozott vendég akció. Pecz áll ki, centerben Kayes azonnal büntet, 10-5.

27′ Márkus bátran lő, véd Varga Viktor. Dávid megúszik, Baksa szeme közé vágja, 9-5.

26′ Ötlettelen OSC-attak. Simont blokkolják a hazaiak a, aztán még egy blokk, fordul a Szeged. Hege ejtene, de nem találja el a kaput, a hosszú kapufa előtt pottyan le a laszti…

25′ Juhász testhosszt ver az OSC-s ráúszóra. Kiss Csaba a támadó idő lejártával egy zengő felsőlécet lő.

III. negyed: 9-4 (6-2, 1-1, 2-1)

24′ Török Andrást legázolják, mint egy német tengeralattjárót, nem tud lőni. Galambos lő, Baksa véd, de túlcsorog, szerencsére a kapufára.

23′ Juhász centerez, de a center Kayes nem éri el. Lenyomták, de nem hatja meg a sporikat. Páros kiállítás, Dávid és Juhász. Nincs OSC-gól.

22′ Ötméterest fújnak a sporik, Molnár Tamás veszi kezébe a labdát és szaggatja a hálót! 9-3! Kayes áll ki, Császár használja ki a fórt. Az első OSC-emberelőny, ami góllá érik. 9-4.

21′ Teljesen tanácstalan most az OSC, még csak nem is a sarokba dobják a labdát, hanem Szivóst indítja. Aztán rontunk, majd kontra.

20′ Dávid fölé. Simon kiáll. Juhász keresztbe Somogyinak, aki kíméletlenül be is varrja a hálóba a labdát! 8-3!

19′ Simon lő, nincs gól. Tanácstalan hazai támadás, Császár megúszik aztán, cicáznak az OSC-sek, de kapufára pattant a vendég támadó.

18′ Somogyit szórják ki, időt kér a vendég csapat. Császár keresztlabdáját vadássza le Younger. Aztán kontra. Vincze Balázs reklamál, sárga lap.

17′ Juhász lazán elkanalazza a labdát ráúszásnál! cserdi áll ki, Deckert nyomta le, aztán fórban járatjuk, Molnár legyint a labdába, rossz.

Nagyszünet: 7-3 (6-2, 1-1)

16′ Jó védekezés, Somogyi megúszik, aztán Áts védi a lövést. Kontra, aztán Kayes szinte félpályáról forog a tengelye körül, gyönyörű csavar, védi Áts.

15′ Kayest süllyesztik el, lemarad a beadásról. labdaszerzés, fordulunk. Kiss Csaba kezd visszaúszni, búcsúzóul még rácsavarja 8 méterről, épp csak mellé!

14′ Márkus lövése blokkról Átshoz. Dávid átlő mindent, Baksa elaludt, 7-3.

13′ Kiss Csaba lő messziről, Pecz blokkja tolja fölé. Dávid távoli kísérlete csemege Baksának.

12′ Hegedüs úszik meg, de Dávid legyűri, még lő, de vés Áts. Fordul az OSC, semmi.

11′ Galambos előtt karok erdeje, ejt, Baksa ujjheggyel, korner. Benczur suhint fölé, de nem tudunk indulni, visszafújják.

10′ Molnár Tamás pattint egy kapufát, aztán kontra. Kiss Csaba vadász le egy labdát, Zsigri lövése meg bepattan egy védőről, 7-2! Újoncgól!

9′ Az OSC hozza el a labdát. Márkus kiáll. Dávid középről, Baksa véd, az ismétlést blokkoljuk.

I. negyed: 6-2 (6-2)

8′ Rontott szegedi akció, jó a blokk a vendég lövésnél. Még egy utolsó hazai támadás, Juhász, nagy lóba, nagy lóba, lóbák sora, majd emel, kapufáról pattan be! 6-2! Játszik a csapat.

7′ Baksa mellé nyúl, Dávid belövi a hosszúba, 5-2.

6′ Eladják, Szivós összeszedi. Kayes elől kapja ziccerben, mellette Younger, leadja, benn van! 5-1! Benczur messziről mellé. Török András, fölé.

5′ Vendég löket, jó a blokk! Kiss Csaba gyönyörűen kijátszott helyzet végén fórban, 4-1! Juhászt szórják ki.

4′ Benczur lövése süvít fölé a kapásszélről. Kontra, de eladja a Szeged az indításkor a labdát.

3′ Papesz kiszorítva is gyönyörűen csavar, védi Áts. Simon szépít, 2-1. Papesz ötméterese, Takács hibája után, 3-1!

2′ Szécsi nézi meg a rosszkézoldalról a hosszú sarkot, szépen lő, Baksa még szebben véd!

1′ Elhozza a Szeged a labdát. És Molnár Papesz már meg is szerzi a vezetést! 1-0! Kontra, ismét szegedi attak, ismét szegedi gól, Kiss Csaba 2-0!

10.55: Zajlanak a bemutatások, hamarosan kezdünk!

10.50: Több újoncot is avat ma Vincze Balázs, hiszen Zsigri Bence és Török András még nem játszottak a felnőtt csapatban.

10.45: Sok szeretettel köszöntjük olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportuszodából, ahol rövidesen megkezdi bajnoki küzdelmei sorát az A-Híd Szeged VE az OSC ellen!

Beharangozónk itt olvasható!

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál