Vízilabda: parádés meccsen, könnyedén nyert a Szeged a BL-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Könnyed győzelemmel folytatta Bajnokok Ligája szereplését az A-Híd Szeged VE együttese szopbaton Nagyváradon. Molnár Tamásék a Digi Oradea együttesét áztatták a gólzáporban.

Jól kezdett a “sapkaavató” szegedi együttes – Vincze Balázs egysége új, kék-sárga idegenbeli sapkában játszott a meccsen – Aljosa Kunac gyors gólját Kiss Csaba szemfüles fórkihasználása majd Molnár Tamás találata követte, így mire felocsúdtak volna a hazaiak, már 3-0 volt a Szegednek a 3. percben. A folytatásban ragyogóan védekeztek a Tisza-partiak, a nagyváradiak nem tudtak gólt szerezni (0-3). Erre csak Kunac duplázása után volt lehetőségük a 2. negyedben, ám Somogyi Balázs villant fórban, majd ismét Kiss Csaba nagy lóba után (1-6). Dunca lövésének csaknem útját tudta állni a remekül védő Baksa László, ám hóna alatt becsorgott a labda, de hiába faragták a hazaiak a hátrányt, Molnár Tamás ötre növelte a különbséget (2-7).

Szépen kijátszott emberelőnyös szituáció végén lőtt centergóllal szépített, ám Kiss kapufája után Szívós nem kegyelmezett a román válogatottakkal megtűzdelt hazaiaknak (3-8). Úgy tűnt, beáll a két csapat közötti 4-5 gólos különbség, hiszen bár Matei-Goiman meglőtte a 4. román gólt, Hegedüs Gábor is feliratkozott a góllövőlistára, majd Juhász Zsolt követte lehetetlen szögből, kapusról bepattanó találattal (4-10). A hazaiakat demoralizálandó, ezután Kiss Csaba és Aaron Younger úsztak meg, előbbi is belőhette voln az elsüllyedő Gogola kapus felett, de inkább az érkező ifjú ausztrálnak passzolt, aki könnyedén legyintette be a labdát (4-11). A negyed végét jelentő találatot ismét a Nagyvárad jegyezte, ezúttal Ghiban révén (5-11). Az utolsó felvonásban sem történt nagy fordulat, jóllehet Ghiban révén a Szeged is kapott egy peches gólt emberhátrányban, a centerlövés a felsőlécről és Baksa hátáról csorgott át a vízi gólvonalon, majd egy megúszást követően a centerbe előre adott labdát Popoviciu nem hibázta el (7-11). Sőt, Molnár Tamás nagy bombája után Chioveanu volt eredményes, de Joseph Kayes gólja a legjobbkor jött, hogy ne tudjanak felzárkózni a hazaiak (8-13). A végén Matei és Juhász két hasonlóan nagy távoli lövéssel vívott gólszépségversenyt, a különbség azonban már nem változott, 5 góllal, 14-9-re nyert a Szeged a partiumi csapat otthonában.

Baksa Lászlóék legközelebb október 20-án játszottak volna Bajnokok Ligája mérkőzést, azonban a Vityebszk visszalépése miatt így a menetrend szerinti következő megmérettetésük november 14-én lesz Hódmezővásárhelyen a Partizan Beograd ellen.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoport 2. forduló:

Digi Oradea – A-Híd Szeged VE 9-14 (0-3, 2-4, 3-4, 4-2)
Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda, 300 néző. Vezette: Nikolaosz Budramisz (görög), Nenad Goljanin (szerb).
Nagyvárad: Gogola – Szabó B., Diaconu, Chioveanu 2, Matei-Goiman 2, Ghiban 2, Kádár. Csere: Dunca 1, A. Cretu, Popoviciu 2, Busila, Samuila. Vezetőedző: Tóth László.
Szeged: BAKSA – KISS Cs. 2, Younger 1, Szivós 1, Kunac 2, MOLNÁR T. 3, Hegedüs 1. Csere: Decker, Kayes 1, Vincze M., JUHÁSZ ZS. 2, Somogyi 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 14/4, ill. 10/5.
Ötméteres:
Kipontozódott: Szabó (24′), ill. Decker (25′), Kunac (32′)

Default thumbnail
Előző sztori

A szabadságharc örmény mártírjaira emlékezett az MSZP

Default thumbnail
Következő sztori

Vitanapot szeretne a paksi atomerőműről a DK

Legutóbbi hasonló cikkek