Vívás: a régió legnagyobb vívótermébe költözött az SZTE Vívó Klub

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ismét egyre növekvő népszerűségnek örvendő vívás szegedi képviselője, az SZTE Vívó Klub vívótermét avatják fel vasárnap a Squash Club Szabadidőközpontban.

A vívás és azon belül a tőrvívás egyre népszerűbb Szegeden, ahol az SZTE vívóegyesülete révén egyre többeknek van lehetősége elkezdeni, kipróbálni ezt a hagyományosan “magyar” sportágat. Ferke Norbert, a vívó klub elnökségi tagja elmondta, 4-5 éves munka eredménye, hogy itt lehet az egyesület edzőterme. Elsőként a Krúdy-, majd a Madách-iskolában tartottak edzéseket, de azok alkalmatlanok voltak a sportra, majd az újszegedi sportcsarnokban építettek ki egy hatpástos vívótermet, melyet időközben kinőtt a klub. “A Squash Clubtól kaptunk egy ajánlatot egy 12 pástos vívóterem használatára. Ez az eredetileg tollaslabdaterem a környék legnagyobb vívóterme, ilyet az elmúlt 20 évben nem adtak át” – közölte Ferke Norbert, hozzátéve, 55 utánpótlás korosztályú taggal rendelkezik az SZTE Vívó Klub, melyekből 30 versenyző. A terembejáráskor még a tollaslabdapályák csíkjai és hálói uralták a klimatizált helyiséget, azonban a vívóteremhez a megfelelő elektromos hálózat is elkészült, a pástok felragasztása pedig gyorsan elvégezhető. “Az új vívóteremmel az egyre növekvő létszámot megfelelő módon tudjuk kezelni, kiszolgálni, s élversenyzőink is több edzéssel, helyi edzőtáborok szervezésével és helyi versenylehetőségekkel fejlődhetnek ezáltal” – mondta még el a klub elnökségének tagja.

Tőr és párbajtőr szakágban erős az SZTE Vívó Klub. “Tőrben igyekszünk utánpótlásszinten eredményeket elérni, 4 egyéni és egy csapatbronzot szereztünk idén, e tekintetben országosan az 5. helyen zártuk az évet. Bakó Tamás a fiatalok közül a magyar ranglista 3. helyezettjeként meghívást kapott a válogatottba is. Párbajtőr B kategóriában – az egyetemen keresztül, vagy felnőtt korban a sportágba belevágó vívók – Nagy Zsolt és Ferke Norbert az 1. és 2. helyen van a ranglistán” – közölte Kiss Tibor, az SZTE Vívó Klub vezetőedzője.

Vasárnap B kategóriás női és férfi verseny lesz, illetve egy utánpótlás megyei verseny. Reggel 8.30-tól kezdődik a program, ahol Mohamed Aida és Knapek Edina, a pekingi olimpián 4. női tőrcsapat két tagja is itt lesz, ők a gyerekekkel vívnak egy asszót. Lesz szponzori csapatverseny régi vívókkal, akik a két vívóhölggyel mérkőznek meg. Solti Antal mesteredző, Mohamed trénere is Szegedre látogat a szövetség részéről.

A 2000-es születésű Maksa Gergő a gyermek ranglista 2. helyén áll, de nagyobbak között is versenyzett már, kevéssel maradt le a döntőről. “Jobban elférünk a teremben mint a korábbiakban, bár még nem üzemel minden pást. Elégedett vagyok az idei teljesítményemmel, mindössze egy versenyző volt, aki le tudott győzni, de Tibi bácsival kijavítjuk a hibákat, hogy legközelebb sikerrel vegyem az akadályt” – közölte a fiatal vívótehetség.

Gusztos Gábor, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. részéről elmondta, személyes érintettség, lánya vívómúltja miatt is igyekszik segíteni a klubot. Mint közölte, Molnár Tamás és Vajda Attila – utóbbi részvétele még nem biztos – díszvendégként jelen lesz a versenyen, és ki is próbálják ezt a szép sportágat, a háromszoros olimpiai bajnok Molnár “Papesz” a tervek szerint Mohamed Aidával vív majd egy igazi ötkarikás asszót. “A szponzori csatában alelnökünk, a korábbi válogatott tőröző és edző Gellért Ákos is részt lesz” – közölte Gusztos Gábor.

Mint kiderült egy névadó szponzor is a láthatáron van. “Ez szintén lehetőségeinket növeli. Bátran kijelenthetjük, hogy az idáig elvégzett áldozatos munka, kezd beérni és a lehetőségek is segítik a folytatást” – hangzott el.

Default thumbnail
Előző sztori

Fergeteges táncprodukció és Örkény-est Vásárhelyen

Default thumbnail
Következő sztori

Tizenöt ember halt meg az utakon a hosszú hétvégén

Legutóbbi hasonló cikkek