Közélet

Vitanapot szeretne a paksi atomerőműről a DK

Vitanapot szeretne a paksi atomerőműről a DK

2012. október 6., szombat
Vitanapot szeretne a paksi atomerőműről a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az ellenzéki pártokat és a "józanul gondolkodó fideszeseket", hogy közösen támogassanak, illetve kezdeményezzenek egy parlamenti vitanapot a Paksi Atomerőmű bővítésének ügyében.

Oláh Lajos

, a DK országgyűlési képviselője az MTI-nek szombaton küldött közleményében arra szólította fel a kormányt és a Magyar Villamos Művek Zrt.-t, hogy semmilyen szerződést ne kössenek, "ne szórják a pénzt", és kezdjék meg az egyeztetéseket az új blokkokról. A DK az elmúlt időszakban többféle módon jelezte az illetékeseknek - köztük Orbán Viktor kormányfőnek,

Németh Lászlóné

nemzeti fejlesztési és

Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszternek, valamint

Áder János

államfőnek - hogy elfogadhatatlannak tartja a kormányzat gyakorlatát "minden idők legnagyobb" állami beruházásával kapcsolatban - tudatták. A DK szerint érthetetlen, hogy a kormány nem egyeztet a pártokkal, a szakértőkkel, és nem támogatják azokat a kezdeményezéseket, amelyek egy parlamenti bizottság létrehozásáról szólnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.