Közélet

Vargha Tamás lesz a HM államtitkára

Vargha Tamás lesz a HM államtitkára

2012. október 15., hétfő
Vargha Tamás lesz a HM államtitkára

Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselőt nevezi ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkárának a köztársasági elnök Simicskó István helyére - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfőn az MTI-hez eljuttatott meghívójából.

Az eseményre szóló meghívó szerint

Áder János

- a miniszterelnök javaslatára - kedd délelőtt nevezi ki

Vargha Tamást

október 16-ai hatállyal. Vargha Tamás, aki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának is tagja, 2010-ben került a parlamentbe, korábban Székesfehérváron volt önkormányzati képviselő. 2010 óta a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke is. A parlament honlapján olvasható információk szerint angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán. Simicskó Istvánt 2010 óta volt államtitkár a HM-ben, Áder János köztársasági elnök október 8-ai hatállyal nevezte ki Czene Attila helyére az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárává.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.