Vargha Tamás lesz a HM államtitkára

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselőt nevezi ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkárának a köztársasági elnök Simicskó István helyére – derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfőn az MTI-hez eljuttatott meghívójából.

Az eseményre szóló meghívó szerint Áder János – a miniszterelnök javaslatára – kedd délelőtt nevezi ki Vargha Tamást október 16-ai hatállyal. Vargha Tamás, aki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának is tagja, 2010-ben került a parlamentbe, korábban Székesfehérváron volt önkormányzati képviselő. 2010 óta a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke is. A parlament honlapján olvasható információk szerint angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Simicskó Istvánt 2010 óta volt államtitkár a HM-ben, Áder János köztársasági elnök október 8-ai hatállyal nevezte ki Czene Attila helyére az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárává.

Előző sztori

Térplasztika mutatja be a szegedi Széchenyi tér nevezetességeit + FOTÓK

Következő sztori

A magyar kormány javítana a sertéságazat helyzetén