Szépkorú lakosait köszöntötte Dorozsma + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Másodízben kedveskedtek ünnepi műsorral az Idősek Világnapján a Kiskundorozsmán élő szépkorúaknak. Ezúttal az Ács Géza Sportcsarnokba invitálták a lakosokat, ahol Kapócs Zsóka is színpadra lépett.

A mindennapokban hajlamosak vagyunk elfeledkezni az olyan alapvető dolgokról, mint az öröm, a szeretet és boldogság – emlékeztetett Mihálffy Béla köszöntőjében, hozzátéve, ezek az alapfogalmak különösen sokat jelentenek az idősebb embereknek. „Az idős embernek nagyon fontos, hogy biztonságérzete legyen. Ez egy társ vagy a család, esetleg a barátok, kisebb közösségek adhatják meg számára. Ezekben az emberi kapcsolatokban lehet megtapasztalni a legszebb találmányt, a másoknak szerzett öröm érzését” – fogalmazott a rendezvényen a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

Korábban nem volt hagyománya annak Kiskundorozsmán, hogy a szépkorúakat köszöntsék az Idősek Világnapján, a körzet két képviselője, Kosik Dénes és Mihálffy Béla döntött úgy, hogy a helybéli időseket évről évre meglepik e napon. Fontos számukra a közösségépítés, úgy látják, minden korosztállyal foglalkozni kell, e célból kedveskedtek tavaly első alkalommal idősek napi műsorral a lakosoknak.

„Kiskundorozsma az idősödő városrészek közé tartozik, hiszen az 1970-es évek óta nem volt itt telekosztás” – tájékoztatott Mihálffy, s így a fiatalok csak akkor tudnak új házat építeni, ha egy régebbit lebontanak. „Mivel mindkét körzetben viszonylag sok idős ember él, kiemelten foglalkozunk velük, s mindezt örömmel tesszük. Minden rendezvényünkre szeretettel várjuk őket” – tette hozzá.

Az idősek napi program összeállításában Hajdú Géza, a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója is segédkezett, s a köszöntő után a Dorozsmai Versmondók és Színjátszók Körének tagjai szórakoztatták az Ács Géza Sportcsarnokban összegyűlteket, majd a médiából jól ismert modell és műsorvezető, Kapócs Zsóka lépett fel.

no images were found

Előző sztori

Szegediek jártak Csángóföldön + FOTÓK

Következő sztori

Hátország: kétszer jutott hatig a SZEOL-SZVSE-ifi