Kultúra

Szegény gyerekeknek gyűjt játékot a szegedi balett-társulat

Szegény gyerekeknek gyűjt játékot a szegedi balett-társulat

2012. október 25., csütörtök
Szegény gyerekeknek gyűjt játékot a szegedi balett-társulat

A Szegedi Kortárs Balett nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtést szervez. A társulat Diótörő című előadására vár játékokat a közönségtől, melyekkel a szegény családok karácsonyát is megszépíthetik.

Emellett rajzpályázatot is hirdetnek: minden szegedi színházbérlettel rendelkező iskola/óvoda pályázhat diákjainak rajzaikkal. Sem a rajzok mérete, sem mennyisége nem kötött, csupán annyi a kérés, hogy december 1-ig iskolánként/óvodánként egybegyűjtve jusson el a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházának portájára, a borítékra legyen ráírva: „Szegedi Kortárs Balett Diótörő rajzpályázat”. Az iskola/óvoda, amelyik a legtöbb igényes, ötletes, kedves rajzot készíti el határidőig a megadott témában (bármi, ami a Diótörő mesével, előadással kapcsolatos), Epson SX 130 tintasugaras multifunkcionális nyomtatót nyer a Kelléktár 2000 Kft. jóvoltából, illetve különleges belépőket a Szegedi Vadasparkba. A pályázatban természetesen azok az intézmények is részt vehetnek, amelyeknek decembert követő időpontra szól a bérletük. A részvételhez elég a mese ismerete is. A nyertes iskola/óvoda értesítése december 6-án, Mikulás napján lesz. A nyeremények átadására december 11-én 11 órakor kerül sor a Szegedi Vadasparkban, ahová várjuk a nyertes iskola/óvoda képviselőit. Az ajándékok átvétele után a megjelentek részt vehetnek két szibériai tigris ünnepélyes örökbe fogadásának ceremóniáján, Igor és Borisz ugyanis decembertől hivatalosan is a Szegedi Kortárs Balett két új tagja lesz. A Diótörő című előadást október 26-27-28-án, valamint november 7-8-9-én tekinthetik meg az érdeklődők a Nagyszínház színpadán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.