/

Rekordkísérlettel ünnepelt az egyéves ÁRKÁD + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Guinness-rekord-kísérlettel és értékes nyeremények sorsolásával ünnepelte az ÁRKÁD Szeged első születésnapját. Az egész program az egyes szám bűvöletében zajlott, egymillió forint értékű vásárlási utalványt és egy Volvo egyéves használatát sorsolták ki.

Pozitívnak értékelte az elmúlt esztendőt Vizsolyi Dániel, a bevásárlóközpont igazgatója. „A számok magukért beszélnek, az ÁRKÁD napi átlagos látogatószáma eléri a húszezer főt, ami Szeged lakosságának több mint 10 százaléka. A bevásárlóközpont vonzáskörzete kiterjed Bajától Kecskeméten keresztül egészen Békéscsabáig, továbbá sok látogatónk van a Vajdaságból is. A régió egyik legkedveltebb találkozóhelyévé, bevásárlóközpontjává váltunk” – nyilatkozta portálunknak.

Vizsolyi Dániel elmondta, az egész születésnapi ünnepséget az egyes szám köré fűzték fel, egymillió forintos vásárlási utalvánnyal gazdagodott a szerencsés nyertes, és a Volvót is egy évre nyerte meg, s további 1111 további értékes nyereményt sorsolnak ki. Először 1111 szeletes tortában gondolkodtak, utána jött az épületmakett gondolata, s ebből született a rekordkísérlet.

Varga Viktor fellépése után összesen tizenegy szerencsést sorsoltak ki, s mindegyikük kapott egy kulcsot, amivel megpróbálták kinyitni a V40-es Volvót. A másodjára próbálkozó hölgy, Pappné Kádár-Németh Aranka járt sikerrel, s bár – mint elmondta – ő kerékpárral közlekedik, férje minden bizonnyal örömmel fogja használni egy éven keresztül a járművet.

Öten dolgoztak napi nyolc-tíz órát a torta elkészítésén, melyhez 1800 tojást, 100 kilogramm lisztet és ugyanennyi liter tejet használtak fel. Haluska Andrea tortadíszítő, a cukrászcsapat vezetője elmondta bazsalikomos, citromfüves, vaníliakrémes tortát készítettek málnával. A speciális tepsit egy asztalos gerendákkal erősítette meg, hogy elbírja a kereken három köbméteres torta súlyát. Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület vezetője Varga Viktor< közreműködésével mérte le az édes épületmakettet, aminek a hosszabbik oldala 320 centi volt, legszélesebb pontján 163, továbbá 27 centiméter magasságú, a súlyát 700 kilogrammosra becsülték. Az ehető épületmakett tényleges tömege csak azután derül ki, mikor elfogy a torta, mivel állvánnyal együtt tudták lemérni. Sebestyén István elmondta, cukrászati anyagokból méretarányos épület- makettet tavaly készítettek először hazánkban, a grillázslapokból álló alkotás a szerencsi várat mintázta. Az ÁRKÁD gigatortája ennél viszont lényegesen nagyobb, a hitelesítés után ez lehet az újabb Guinness-rekord.

Előző sztori

Interneten megnézhető filmekhez nyújt támogatást a Médiatanács

Következő sztori

Százezer vendéget várnak a Csabai Kolbászfesztiválra