Négy SZVSE-érem a tájfutók normáltávú ob-jén

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hétvégén a Mecsekben rendezték meg a Tájékozódási Futók Országos Normáltávú Bajnokságát. A közel ezerfős mezőny szombaton a selejtezőkön harcolta ki a döntőbe jutást, vasárnap kategóriánként a legjobb 24 fő az A döntőben küzdött a helyezésekért.

Kővágószőlős határában az igen meredek hegyoldalak és mély völgyek nehezítették a résztvevők feladatát. Az SZVSE 33 fővel képviseltette magát, és ebből 29 fő A döntőbe került a szombati selejtezők alapján – tudtuk meg Gera Tibor edzőtől.

A döntőben Szerencsi Ildikó magabiztosan utasította maga mögé a női mezőnyt, ahol a még első éves felnőtt Tóth Réka az értékes 6. helyet szerezte meg. A felnőtt férfiaknál a Szegedi Tudományegyetemen tanuló cseh Román Zbranek a dobogó második fokára állhatott, míg a már szenior korú Lévai Ferenc szintén a hatodik helyen végzett. A junior lányoknál igen szoros volt a dobogósok között az eredmény, hiszen mindhárman egy percen belül voltak, Szokol Mónika ezen a bajnokságon is a 2. helyet szerezte meg.

A többi kategóriában is tisztesen helytálltak a fiatalok, ami biztató a jövő hétvégén Kab-hegyen rendezendő Országos Csapat és Egyesületi Váltó Bajnokság előtt.

Eredmények:

F 14
5. Rácz Zoltán
6. Jónás Ferenc

F 18
8. Vajda Balázs

F 21
2. Roman Zbranek
6. Lévai Ferenc

N 16
9. Gera Krisztina

N 18
8. Faragó Mária

N 20
2. Szokol Mónika

N 21
1. Szerencsi Ildikó
6. Tóth Réka

Szeniorok:
N 45
6. Sallai Sára

N 50
6. Szerencsiné Csamangó Jusztina

N 55
3. Takács Ágnes

F 65
5. Sindely Pál

Előző sztori

Hátország: nem sikerült a bravúr a SZEOL-Mórahalomnak

Következő sztori

Hátország: szikrázó csatát veszített Ásotthalmon a SZEOL-SZVSE