/

Magyarország aktívan részt vesz az internetes terrorizmus elleni küzdelemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország jelentős szerepet vállal a kiberterrorizmus elleni küzdelemben – hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter a magyar közmédia tudósítóinak hétfőn Bécsben egy ENSZ-konferencián, ahol az internet terrorista célú felhasználása elleni fellépés kézikönyvét mutatták be.

A miniszter rámutatott, hogy 2001-ben Budapesten fogadták el azt az Európa Tanácsi egyezményt, amely mindmáig meghatározó dokumentum az internet terrorista célú felhasználása elleni fellépésben. Az ENSZ Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatala (UNODC) és az osztrák belügyminisztérium közös konferenciáján bemutatott kézikönyv először foglalja össze a gyakorlati tapasztalatokat és a különböző nemzeti jogi szabályozásokat az internet terrorista célú felhasználása elleni fellépésben.

“Magyarország jelenleg nem kiemelten fenyegetett ország, de a leggyengébb láncszemnek sem szabad lenni, mert ha felkészületlenek vagyunk, akkor nagyon könnyen célponttá válhatunk” – jelentette ki Pintér Sándor.

Default thumbnail
Előző sztori

Meghiúsulni látszik az MPP és az EMNP választási együttműködése

Default thumbnail
Következő sztori

Elindult az ünnepi menet a Műegyetemtől

Legutóbbi hasonló cikkek