Gazdaság

Magyar borokat vár Hongkong

Magyar borokat vár Hongkong

2012. október 23., kedd
Magyar borokat vár Hongkong

Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket.

Hongkong 2008-ban minden borvámot eltörölt, és 2011-re teljes borimportja több mint 500 százalékkal 903 millió euróra nőtt, ez jó lehetőség a magyar borászok számára is termékeik értékesítésére

Ivan K. B. Lee

, Hongkong berlini Gazdasági és Kereskedelmi Irodájának (HKETO Berlin) igazgatója szerint. Az iroda a napokban szervezett kóstolót a kínai konyha remekeiből Budapesten, ahol magyar borokat szolgáltak fel az ételekhez, annak érzékeltetésére, hogy milyen jól illeszkedik a magyar borok ízvilága a távol-keleti konyha ízeihez. "Arra bátorítom a magyar borászokat, hogy használják ki a kedvező vámjogszabályokat, valamint azt, hogy Hongkong a kínai anyaországban egyre növekvő piac kapuját is megnyitja előttük" - hangsúlyozta a HKETO Berlin igazgatója. A HKETO Berlin látja el a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok területén a hongkongi speciális közigazgatási régió kormányzatának hivatalos képviseletét Németországban, Ausztriában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, a Szlovák Köztársaságban, Szlovéniában és Svájcban. A Kínával 1997-ben történt újraegyesülés után a HKETO Berlin jött létre elsőként a hongkongi kormányzat tengerentúli képviseletei közül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.