Labdarúgás: vereséggel avatta fel új “otthonát” a Kinizsi

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy reményekkel vágott neki a Móravárosi Kinizsi SK a soron következő mérkőzésének, melyet új otthonában a gyálaréti pályán a Földeák csapta elleni vívott a labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában.

Az már az első percekben látszott, hogy nem sokáig fog a mérkőzés döntetlenre állni. Némi tapogatózás után igazi rangadóhangulat kerekedett a szürke esős időben. Mindkét csapat nyílt sisakos támadójátékot játszott, egymást érték a nagyobbnál nagyobb helyzetek mindkét kapu előtt, már csak egy jó befejezés kellet volna valamelyik csapat részéről. Ez legelőször a móravárosi alakulatnak sikerült a 26. percben: Magyar Béla egy a tizenhatoson belül, a kapunak háttal átvett labdát remekül készített le a második hullámban érkező Vidákovicsnak, aki remekbe szabott belsőzés után szépen tekert a hosszú sarokba, a földeáki kaput védő Molnár Dávid mellet (1-0). Ez még inkább támadásra ösztönözte a a vendégek játékosait. Béres Róbert a 32. percben egy móravárosi védelmi hibát kihasználva emelte be a labdát Varga László kapujába (1-1). Nem állt le a Földeák: hat perccel később Debreceni Dávid növelte a csapata előnyét egy 16 méterről eleresztett lövéssel (1-2). Ezek után a szünetig folytatták a csapatok küzdelmet, de gólt egyik fél sem tudott szerezni.

A fordulás után látszódott a móravárosiakon, hogy mindet megfognak tenni a győzelemért, ezért agresszívabb támadó játékra váltottak, mely a 75. percben hozta meg gyümölcsét: Petrusán Balázs a földeáki tizenhatos vonalában kapta a labdát, majd továbbította is a kapuba (2-2). Gerebicz Attila együttese ezek után mindet egy lapra feltéve, támadások egész sorát dolgozta ki, ám nagyobbnál nagyobb helyzeteket elpuskázva – ahogy az a fociban lenni szokott – meg is bosszulta magát a sok kihagyott helyzet. Előbb a 79. percben a földeáki Orosz Gergő vette vissza a vezetést csapatának (2-3), majd a 90. minutában egy kontrából Nagy-György Tibor adta meg a kegyelemdöfést a hazai csapat számára (2-4).

Mindkét csapat nagyszerű játékot mutatott be a mérkőzésen, igazi rangadóhangulatot adva a napnak. A támadások befejezésekor jobban koncentráló vendég földeáki csapat megérdemelten nyert, míg a hazai móravárosi alakulat a mérkőzést végigtámadva, rengeteg ziccert hibázva elmondhatja magáról, hogy méltó ellenfele volt a lista elején tanyázó alakulatnak.

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 11. forduló:

Móravárosi Kinizsi SK – Földeák TC 2-4 (1-2)
Szeged-Gyálarét, 20 néző. Vezette: Bán Imre ( Kőhalmi Attila, Varga István)
Móravárosi Kinizsi SK: Varga L. – Varga P., Laczi N., Gerebicz, Valkai Z., Magyar (Martonosi 56′), Vidákovics, Laczi Z., Petrusán, Krébesz, Valkai J. Csere: Varga G., Koncsek, Sövényházi.
Földeák TC.: Molnár – Nagy-György L., Szalma (Szűcs Ernő 82′), Batik, Molnár J., Megyaszai (Nagy-György T. 55′), Kurai (Orosz 48′), Megyesi, Debreceni, Béres, Molnár Zs.
Gól: Vidákovics (26′), Petrusán (75′), ill. Béres (32′), Debreceni (38′), Orosz (79′), Nagy-György T. (90′)
Sárga lap: Megyesi, Orosz.

Gerebicz Attila: “Gratulálok az ellenfélnek, és csapatomnak a játékért. A szezon legjobb mérkőzését játszottuk, bár vereséget szenvedtünk, de így is emelet fővel jöhettünk le a pályáról. A játék képe alapján a döntetlen lett volna az igazságos eredmény.”

Előző sztori

Keddi programajánló: Versek a Millenniumian, kínai film a rektoriban + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

Fidesz: el kell kerülni, hogy újabb adósságok képződjenek