Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: újabb vásárhelyi vereség az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Az esélytelenek nyugalmával, de nem feltartott kezekkel lépett pályára hazai környezetben a Hódmezővásárhelyi FC vasárnap délután a Dabas elleni újabb erőpróbán. Az elmúlt fordulóban kiállított három játékosa mellett újabb két labdarúgójára sem számíthatott a kezdéskor Szűcs Róbert edző, így egy rendkívül fiatal és az ezzel együtt járó rutintalan csapat vette fel a küzdelmet az elmúlt bajnokság ezüstérmese ellen.

„Szegény embert még az ág is húzza” – szól a közmondás, ami most többszörösen igaznak bizonyult a vásárhelyi gárdánál. A Mórahalom ellen kiállított Kovács Krisztián, Boros Ádám és Marton Bence eltiltás miatt nem léphetett pályára, mellettük azonban hét közben Lékó Roland is kidőlt a sorból, ráadásul a kezdőcsapatba jelölt Juhász I. Sándor a bemelegítés során sérült meg, így már a kezdő sípszó előtt cserére kényszerültek a vásárhelyiek.

Az első nagy helyzet így is a hazaiak előtt adódott, a 9. percben Gazsó jobb oldali szögletét Szabó Márk tisztán fejelhette kapura, de a labda mellé szállt. Azonnal jött a vendégek válasza, Buczkó lövését a vásárhelyiek 17 éves kapusa, Máté Dániel látványos vetődéssel ütötte az alapvonalon túlra. A 13. percben a legveszélyesebb dabasi, Körmöczy került lövőhelyzetbe, de jobbról a hosszú sarok mellé lőtt. Négy perc múlva azonban már nem hibázott a vendégek játékosa, egy kapu elé bejátszott labdát lekezelt, majd lefordult a kényszer balhátvédet játszó Konc Adriánról, és a tehetetlen Máté mellett 11 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 0-1.

A 20. perc újabb vendég lehetőséget hozott, de Szentgyörgyi 16 méterről leadott félfordulatos lövését Máté magabiztosan védte. A 24. percben Volenszki húzott kapura, de 15 méterről mellé csavarta a labdát. Tíz perccel a szünet előtt Kökénnyel szemben szabálytalankodtak a vendégek 17 méterre a kaputól. A szabadrúgást Antal nagy erővel lőtte el a sorfal mellett, de Szabó kapus előbb bele tudott kapni a lövésbe, majd másodszorra már megfogta a játékszert. Az első játékrész utolsó említésre méltó eseménye is a vendégek kapuja előtt történt, Gazsó szögletét Szabó Márk centiméterekkel lőtte fölé.

A szünetben szerkezeti változtatást határozott el Szűcs Róbert, a hazaiak edzője, aki Varga Mátét előre küldte a támadósorba, és helyére Szabó Márkot rendelte vissza. A vendégeknél Szentgyörgyit Szűcs László váltotta. A második játékrész első tíz percét nagyon megnyomták a hazaiak. Érett az egyenlítés, de a legnagyobb lehetőségeket is elhibázták a tiszta pirosban játszó vásárhelyiek. Sikeresen átvészelte ezt az időszakot az egykori válogatott labdarúgó, Keresztúri András által irányított vendég gárda, sőt az 56. percben Buczkó vállalkozott 20 méterről lövésre, amely után a labda a felső léc tetejéről vágódott az alapvonalon túlra. A 64. percben újabb egyenlítési lehetőséget hagytak kihasználatlanul a hazaiak, egy elrontott dabasi szöglet után remek kontrát vezettek, a labda Hanyecz Henrik elé került, de a vásárhelyi középpályás lövésébe Markos önfeláldozóan belecsúszott, és a testén lelassuló lövést Szabó kapus hárítani tudta.

A nézőtérről úgy tűnt, hogy elfáradtak a vendégek, viszont a hazai szurkolók idegeit ebben az időszakban a fiatal játékvezető ítéletei borzolták, aki sorozatban befújta a vendégek javára a kamunak tűnő szabadrúgásokat. Az egyik ilyen szabadrúgást követően nem tudott felszabadítani a hazai védelem, a labdát visszaívelték a vásárhelyi kapu elé, és a két méter magas Takács Kornél Máté kapussal felugorva szinte a kapus kezéből fejelt a kapuba, 0-2. Ez a gól megtörte a hazaiakat. A 75. percben egy beadást a szintén hórihorgas Bozsik Viktor fejelt nagy helyzetben a kapu mellé. A hajrában előbb Varga Máté szögletét a csereként beállt Hanyecz Bence lőtte 14 méterről kapura, de egy védőről ismét az alapvonalon túlra vágódott a labda. Az utolsó említésre méltó esemény a 86. percben történt, amikor Bátki lövésébe Antal belevetődött, a labda visszakerült a dabasi játékos elé, de újabb lövését is szögletre blokkolták a vásárhelyi védők.

NB III Alföld csoport 9. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – FC Dabas 0-2 (0-1)
Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Csonka B.
HFC: Máté D. – Varga M., Antal K., Rácz L., Konc A. – Szabó M., Kökény T. Hanyecz H., Klimaj K. (Hanyecz B. 81’), Gazsó (Varga L. 60’) – Harangozó (Mucsi D. 73’). Edző: Szűcs Róbert.
Dabas: Szabó M. – Tóth M., Markos, Takács K., Danyis – Buczkó, Dévai (Csendes 64’), Volenszki, Körmöczy – Bozsik V. (Bátki 78’), Szentgyörgyi (Szűcs L. 46’). Edző: Keresztúri András.
Góllövők: Körmöczy Szebasztián (17’), Takács Kornél (69’).
Jók: Rácz L., Kökény, Hanyecz H., ill. Buczkó, Takács K., Körmöczy.

Szűcs Róbert: „Nem tudtuk elviselni négy kezdőjátékosunk hiányát.”

Keresztúri András: „Rendkívüli módon sajnáltam a vásárhelyi csapatot az elmúlt héten történtek miatt, hiszen magam is edző vagyok, és tudom, hogy egy edző milyen kiszolgáltatott helyzetbe tud kerülni. A mai találkozón minden elismerésem a hazaiaké, akik sportszerűen hajtottak, és küzdöttek becsülettel. Úgy érzem, hogy a két csapat tudása között megvolt az egygólos különbség a javunkra, a második találat már csak bebiztosította a sikerünket. Őszintén szurkolok a vásárhelyiek sikeresebb szerepléséért.”

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland: Rajtunk biztosan nem múlik a szezonkezdés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Négy és fél hónap után kezdhette meg a közös munkát a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

Tovább olvasom

Sport

Stabilitást vár csapatától Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Az SZVE szerdán a Péccsel mérkőzik Budapesten.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál