Közélet

Különbusz indul Szegedről az október 23-i Békemenetre

Különbusz indul Szegedről az október 23-i Békemenetre

2012. október 19., péntek
Különbusz indul Szegedről az október 23-i Békemenetre

Az október 23-i budapesti Békemenetre Szegedről autóbusz indul jövő kedden délelőtt 10 órakor. Jelentkezés és bővebb információ a 20/9310579-es telefonszámon. Kért útiköltség-hozzájárulás 1000 Ft. Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, a férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében töltik be.

Az október 23-i Békemenet az 1956-os forradalom emlékére való tekintettel a budai Széna térről indul délután kettő órakor. Gyülekezni egy órától lehet a helyszínen. A vidéki autóbuszokról a Margit körúton lehet leszállni, majd a buszok a rendőrök segítségével az alsó rakparton parkolhatnak a rendezvény ideje alatt, a Margit híd és a Dráva utca között. A Békemenet a Széna térről a Margit körúton és a Margit hídon át ér a pesti oldalra. A Szent István körútról a Nyugati téren fordul be a Bajcsy-Zsillinszky útra, majd onnan az Alkotmány utcába. A Kossuth téren 16 órakor kezdődik az ünnepi műsor, beszédet mond

Orbán Viktor

kormányfő.

A Békemenet Egyesület közleményét alább olvashatják.

Nem maradunk adósok

A Békemenet, a magyar emberek tömegeinek csendes vonulása 2012. január 21-én példaértékűen mutatta föl egész Európának, hogy „egy a haza”. Amint 1848 a forradalom, 1956 a népfelkelés, úgy 2012 a nemzeti szuverenitásért való kiállásunk dátuma lett. 1956. október 23-a példát adott Európának. Mertünk bátrak lenni és fiataljaink vérét áldoztuk hazánk és Közép-Európa keleti felének szabadságáért. Most az adósság béklyójából szeretnénk kitörni, és ha más értelemben is, újra áldozatokra és összefogásra van szükség. Hiszen megtapasztaltuk, a történelem pedig többszörösen igazolta, hogy az „adósrabszolgaság” képes nemzeteket megsemmisíteni. Bizonyítsuk be, hogy van kitartásunk, hogy inkább vállaljuk az átmeneti szegénységet, mint az örökös rabigát. Adjon erőt, hogy Európa számos népe hasonlóan gondolkodik és szolidáris velünk, hiszen közös törekvésünk a gazdasági és az ebből fakadó még súlyosabb civilizációs válság felszámolása. Több mint fél évszázadig szenvedtünk a kommunizmustól, de a korábbi haszonélvezők utódai még 2010-ben is 15 000 milliárdos adóssághalmazt akasztottak a nyakunkba. Ezt három év alatt ismét nekünk kell visszafizetni. Ha ezt szolgálja a 2013-as költségvetés 4-500 milliárdos megszorítása, a hosszú távú kilábalás érdekében kénytelenek vagyunk vállalni, bármennyire fáj is. A Békemenet felbonthatatlan közösségére további feladatok várnak. Találkozzunk újból, mutassuk meg, hogy a hit segít, az erkölcs kötelez, nem maradunk adósa senkinek, még akkor sem, ha a pénzhatalom nagyurai így szeretnék. Nagy a tét, bölcsnek kell lennünk, úgy, ahogyan Németh László mondta: „megalkudni, míg muszáj, de közben folytatni a magyar ügyeket, ez a törvény minden európai konstelláció idején”. Gyertek velünk 2012. október 23-án! A siker titka az összefogásban, a nemzeti összetartozásban van, mutassuk meg újra, hogy nagyon sokan vagyunk!

Szervezők:

CÖF, CET, Békemenet Egyesület

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.