Sport

Kézilabda: győzött a HLKC és a Makó is a női NB II-ben

Kézilabda: győzött a HLKC és a Makó is a női NB II-ben

2012. október 2., kedd
Kézilabda: győzött a HLKC és a Makó is a női NB II-ben

Megyénk mindkét pályára lépett női kézilabdacsapata győzött a női kézilabda NB II második fordulójában. A makói lányok fölényesen nyertek a Túrkeve ellen, míg az NB II-es újonc vásárhelyiek végig kiélezett küzdelemben, remek hajrával győzték le az Orosházi NKC második csapatát. A Kisteleki KK ezen a hétvégén szabadnapos volt.

A pontszerzés reményében fogadta a Hódmezővásárhelyi LKC újonc gárdája az első csapatával az NB I/B-ben szereplő Orosházi NKC második csapatát az NB II Délkeleti csoportjának második fordulójában. A találkozó előzményeként a két együttes augusztus utolsó napján, felkészülési mérkőzésen már összemérte erejét, ezen a találkozón az orosháziak Vásárhelyen is nyerni tudtak 31-27 arányban. A találkozót megelőzően

Sipter Lajosné

, a HLKC edzője elmondta, hogy a Békéscsabán, az első fordulóban elszenvedett vereség után hazai pályán szeretnék megszerezni az első pontot, pontokat, de ehhez lényegesen javulnia kell csapata helyzetkihasználásának és emellett minimálisra kell csökkenteni a “ki nem kényszerített” hibák számát. A találkozóra kilátogató szurkolók az NB II-es szinthez képest nagyszerű mérkőzést láthattak, amelyen a HLKC csapatának végig szoros csatában sikerült legyőznie az orosházi lányokat. A mérkőzésen felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni. Végeredményben jó hajrájával, több kiemelkedő egyéni teljesítménnyel a fiatal vásárhelyi együttes egy kifejezetten látványos, közönségcsalogató összecsapáson megérdemelt győzelmet aratott. A másik megyei NB II-es női csapatunk, a Marosmenti NKSE az első fordulóban, a bajnok Abony otthonában aratott bravúros győzelmet követően főleg Kozserán B. és Erdei második félidei eredményes játékával simán nyert a túrkevei lányok ellen.

Női kézilabda NB II Délkeleti csoport 2. forduló:

Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC II. 31-29 (14.-14)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 200 néző.

HLKC:

Tóth O. – Domján 2, Kiss 2, Hegyi 9, Tószegi 10, Sajtos 2, Blaskovics.

Csere:

Molnár (kapus), Beslin, Forrai, Kovács 4, Olasz 1, Krumesz, Wöller 1, Szabó.

Edző:

Sipterné Ottlik Julianna. Sipterné Ottlik Julianna:

“Nagyon boldog vagyok, hiszen újoncként megszereztük első győzelmünket, ami nagy lökést adhat csapatomnak a további mérkőzésekre. A siker záloga – a nagyszerű egyéni teljesítmények mellett – egyértelműen a fegyelmezett játék volt, játékosaim maximálisan végrehajtották azt, amit a mérkőzés előtt kértem tőlük. Természetesen sok mindenben kell még javulnunk és rengeteg munka áll még előttünk, de hiszem, hogy ez a csapat még nagyon sok örömet fog szerezni a vásárhelyi kézilabda-barátoknak.”

Contitech-Maros-menti NKSE – Túrkevei VSE 30-20 (11-9)

Makó, Városi Sportcsarnok, 120 néző.

Makó:

Dani – Sárkány 3, Kovács 2, Erdei 7(4), Kürti 2, Kozserán B. 10, Lovistyék 2.

Csere:

Kozserán K., Cseh (kapusok), Szebehelyi, Fodor, Matyi, Práger 1, Almási 3.

Edző:

Baunok Bernadett. Baunok Bernadett:

“Hullámzó teljesítménnyel, de magabiztos győzelemmel mutatkoztunk be hazai közönségünk előtt.”

A következő hétvégén bajnoki szünet lesz a női kézilabda NB II Délkeleti csoportjában. A bajnokság harmadik fordulójára október 13-14-én kerül sor, amikor a makóiak Szeghalomra, a kistelekiek Abonyba utaznak, míg a vásárhelyi lányok szabadnaposak lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.