Sport

Kézilabda: a Füred ellen, a Berlinre készülve

Kézilabda: a Füred ellen, a Berlinre készülve

2012. október 9., kedd
Kézilabda: a Füred ellen, a Berlinre készülve

Szerdán 17 órától a Balatonfüred együttesét fogadja a Pick Szeged a férfi kézilabda NB I-ben. A Tisza-parti alakulat már a hétvégi BL-meccsre hangolva vív meg a Balaton-partiakkal.

Hatalmas csatában diadalmaskodott Skaliczki László gárdája szombaton a svájci Kadetten Schaffhausen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, s egy elképesztő, utolsó pillanatokbeli kínai figura hozta meg a győzelmet a kiegyensúlyozott találkozón. Várhatóan nem lesz ilyen szoros a Balatonfüred elleni bajnoki, mely már a következő BL-megmérettetés, a vasárnapi, hazai, Füchse Berlin elleni találkozó árnyékában fog zajlani.

ONLINE!

Szerdán 17 órai kezdettel - a 19.15-ös Naturtex-SZTE-Szedeák Nyírenyháza kosárlabda-mérkőzés előtt - folyamatosan frissülő, élő, szöveges tudósításban számolunk be a Pick Szeged - Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda-mérkőzésről. Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a Pick Szeged diadaláért!

A Balaton-partiak elleni hazai találkozók az elmúlt két évben a magabiztos hazai győzelmek, valamint a jótékonysági célból szervezett "plüssállat-eső" miatt lehetnek emlékezetesek, de nem szabad elfeledni, hogy azért a tavalyi bajnoki bronzérmes nem lebecsülendő ellenfél. Az elmúlt szezonban a Pick mindkétszer kétvállra fektette Pásztorékat, szeptemberben idegenben szoros 23-22-es, decemberben itthon lehengerlő, 33-18-as győzelmet aratva. Legutóbb tavasszal, a magyar kupa négyesdöntőjében találkozott a két együttes a fővárosban, az elődöntőt magabiztos kezdés után - a szünetben hét volt a különbség - végül 24-21-re nyerték Vadkerti Attiláék. A vendégek jelenleg a bajnoki tabella 5. helyét foglalják el, az első két fordulóban az újonc Vác (27-24), illetve a Pécs (31-23) csapatát verték, majd jött egy döntetlen a Fradival (26-26), egy szoros győzelem az Orosháza ellen (24-23), legutóbb azonban kikaptak az edzőváltáson átesett Csurgótól (18-23). Ezzel szemben a szegedi alakulat eddig minden bajnoki mérkőzését könnyedén hozta, igaz, legutóbb az FTC otthonában döcögött kissé a gépezet, jóllehet a győzelem ott sem forgott veszélyben (25-21). A szegediek keretéből mindenki egészséges, egyedül a csapatkapitány

Vadkerti

küzd kisebb térdfájdalmakkal. A vendégeknél

Tombor Csaba

és

Kis Ákos

küzd sérüléssel, rájuk biztosan nem számíthat

Sotonyi László

vezetőedző, azonban a Csurgón sérülést szenvedő

Lelkes Gábor

és

Nagy Dániel

már az egykori kiváló irányító rendelkezésére állhat, akinek azonban így is a "juniorkészlethez" kell nyúlnia,

a klub honlapja

szerint. A találkozót szerdán 17 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban (az eredetileg kiírt 18 órás időpontot a Szedeák kosárlabdacsapatának 19.15-ös hazai bajnokija miatt kellett módosítani). A meccsre a belépő 1500 forintba kerül, a pénztár 16 órakor nyit és lehet jegyeket vásárolni a vasárnapi, Füchse Berlin elleni találkozóra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.