Sport

Kézilabda: a Csurgóval hangol a Veszprémre a Pick

Kézilabda: a Csurgóval hangol a Veszprémre a Pick

2012. október 21., vasárnap
Kézilabda: a Csurgóval hangol a Veszprémre a Pick

A csütörtök esti minszki fiaskót követően hétfő este a tabella 5. helyén álló Csurgó együttesét fogadja a Pick Szeged az újszegedi sportcsarnokban.

Csütörtök este újabb vereséget szenvedett a Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ezúttal a Dinamo Minszk játékának nem találták ellenszerét Fero Sulcék. Hétfő este azonban javíthat a csapat, sőt, eddigi bajnoki szereplését nézve tovább folytathatja menetelését a

Skaliczki László

dirigálta gárda.

ONLINE!

A SZEGEDma.hu ezúttal is folyamatosan frissülő szöveges online tudósításban számol be a Pick Szeged - Csurgói KK NB I-es férfi kézilabda mérkőzésről hétfő délután 17 órától! Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a mieink sikeréért!

A hétfő esti vendégek az újonc Ceglédet még simán verték a nyitókörben (30-23), ám azt követően viharos korszakot éltek meg, elég csak a szeptember közepi botrányos Veszprém elleni meccsre gondolni, amikor a klub kvázi a juniorcsapatát állította ki a 20-szoros magyar bajnok otthonában, amely annak rendje és módja szerint vágott rendet soraikban, megsemmisítő, rekordgyanús csapást mérve rájuk (28-58). Ráadásul ezt a méretes kabátot egy méretes számla is követte a szövetségtől, amely a juniorok játszatása miatt egymillió forintos bírságot szabott ki a csapatra. S hogy a szegény embert még jobban húzza az ág, három napra rá újabb felsülés következett: az újonc Vác otthonában egygólos vereséget szenvedtek Katzirzék (25-26).

Bakó Botond

rövid úton távozott is a csurgói kispadról, s a hónap végén az egykori szövetségi kapitány,

Imre Vilmos

vette át munkáját a somogyi alakulatnál. Az új mester rendbe is tette a csapatot gyorsan, persze ehhez nem ártott egy harmatos ellenfél a Pécs formájában (27-20), majd a Fradi otthonában aratott 22-18-as diadal már valóban erősíthette a csapat. Ezt a Balatonfüred (23-18) és az Orosháza (22-20) legyőzése követte, így Herbert Gáborék jelenleg a tabella 5. helyén állnak. A vendégek két gólvágója

Szöllősi Szabolcs

és

Vadkerti Gabriel

27 illetve 25 góllal terhelte meg eddig az ellenfelek kapuját. A csurgóiakkal szemben a Pick eddig minden bajnoki mérkőzését magabiztosan nyerte, egyedül a Fradi otthonában vívtak a többihez képest szoros meccset Buday Dánielék (21-25), legutóbb pedig a Balatonfüredet söpörték el hazai pályán (38-25). A szezon idei meccsein a Pick nagyjából annyi gólt kapott, amennyit a csurgóiak dobni szoktak, ám jóval többet szerzett, sokkal gólerősebb csapat, így a papírforma szerint is toronymagas esélyesei az összecsapásnak a Tisza-partiak. A mieinknél a két legeredményesebb gólvágó is messze többször talált be, mint a hétfői ellenfélnél:

Rajko Prodanovic

43,

Jonas Larholm

35 gólnál jár. A Csurgó elleni derbi egyúttal már készülés a vasárnapi, Veszprém elleni szuperrangadóra is. A szegedi csapatnál a hírek szerint mindenki egészséges, így legerősebb keretét vetheti be Skaliczki mester, míg a vendégeknél a biztosan szereplő

Herbert

és

Simon Bence

mellett előzőleg ugyancsak a Pickben játszó

Katzirz Dávid

vállműtéte után lábadozik, így nem léphet pályára a hétfő délután 17 órakor az újszegedi sportcsarnokban kezdődő bajnoki találkozón, melyre a belépőjegy 1500 forintba kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.