Közélet

Kétmilliót ért a Széchenyi térre parkoló kamion fotója + FOTÓK

Kétmilliót ért a Széchenyi térre parkoló kamion fotója + FOTÓK

2012. október 17., szerda
Kétmilliót ért a Széchenyi térre parkoló kamion fotója + FOTÓK

Kamerák kereszttüzében parkolt le a Széchenyi térre szerda délután egy kék-sárga kamion. A Wáberer Hungária Biztosító és a Class FM közös játékában kétmillió forintot érhetett egy jól sikerült kép a gépóriásról - a lehetőség szerdán a szegedieknek is megadatott.

Négynapos országjáró körútra indult a Wáberer Hungária Biztosító és a Class FM rádió kamionja, melynek során az ország számos pontján felbukkant a kék-sárga jármű. Aki meglátta, annak érdemes volt le is fotózni azt, hiszen (ahogy a gépóriás oldalán lévő matrica is hirdette) kétmillió forintot sorsoltak ki azok között, akik lencsevégre kapták, majd beküldték a járműről készült képet a rádiónak.

A tizennégy karátos kamion

Harmadik napja van úton a kamion sofőrje,

Sziráki István (középső fotónkon látható)

, a Szegedi állomás előtt Szolnokon és Kecskeméten is megálltak. A vezetés azonban így sem fárasztotta ki, hiszen 1963 óta úton van, évtizedekig kamionosként dolgozott, immár nyugdíjasként az újonnan beszerzett járműveket szállítja a megrendelőhöz. Megbízhatóságát a statisztikai adatok is alátámasztják: a közel fél évszázadnyi úttesten töltött idő alatt csupán egyetlen komoly balesete volt, Észtországban, Tallin közelében a légrugó meghibásodása miatt csapódott fának. Bár sokszor monoton az utakat róni, a gépkocsivezető zenehallgatással múlatja az időt, és persze folyton az utat figyeli, hiszen megesik, hogy pillanatok alatt meghozott döntésekkel kerülhető csak el egy komolyabb összekoccanás.

"Egyáltalán nem nehezebb egy ilyen nagy gépet vezetni, mint egy személyautót, egyszerűen csak meg kell szokni az arányokat. A mai, modern kamionokban már számtalan eszköz segíti a biztonságos közlekedést, persze egyik sem életmentő, ha figyelmetlen az ember. Sajnos itt Magyarországon kevés személyautót vezető sofőr veszi figyelembe ezeknek a járműveknek a méreteit és az ebből adódó baleseti lehetőségeket" - mesélte Sziráki István. Bár a maga 410 lóerős motorjával a kék-sárga monstrum inkább a szerényebb végén áll a kamionok tornasorában, ez éppen elég ahhoz, hogy az előtte váratlanul keresztbeforduló autót alufóliára lapítsa, így a sofőr óvatosságra int mindenkit a volánnál. Külföldön főként Németországban akadt gondja a közlekedőkkel, mint mondta ott is inkább a Kelet-Európából betelepült emberek gyötrik a gázpedált, sokszor türelmetlenek és vakmerőek az utakon. A kamion szegedi megállóját követően a fővárosba tért vissza, majd csütörtökön Egerbe, Miskolcra és Debrecenre látogatnak el.

Ön mire költene kétmillió forintot?

A fenti kérdést több, Széchenyi téren ácsorgó és fotózó embernek feltettük. A nyugdíjas Balogh Lászlóné nem tudott fényképezőgépet hozni magával, inkább csak a gépóriásra volt kíváncsi. A kamionok nem ismeretlenek számára, hiszen a fia is évek óta ezekkel a járművekkel szeli az utakat - sokszor félti is a balesetektől, szerencsére azonban eddig pár kisebb koccanást leszámítva semmi gond nem érte. Ha kétmillió forintot nyerne, azon lakásának fűtési rendszerét korszerűsítené, ami a közelgő tél miatt is igen időszerű lenne. Mindenképp szeretne nyerni Maródi Gábor, lefotózta és el is küldte a képet. Mivel lassan nyakunkon a tél, ő a kétmillió forintból egy meleg, napsütéses helyre utazna átvészelni azt. Varga Árpád a térre bekanyarodva kapta lencsevégre a járművet, és szintén reménykedik a szerencséjében: kétmillió forintból ő új autót vásárolna, egy Volkswagen Passatot már régóta szeretett volna a háznál tudni. A kamion útját végigkísérő Class FM műsorvezetője, Argyelán Krisztina (alsó fotónkon) az egész családját elvinné nagyszülőstől, kiskutyástól nyaralni ebből a szép összegből. Valami jó meleg helyre utazna legszívesebben, például Bali szigetét szívesen meglátogatná.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.