/

Hajléktalanoknak főztek Szeged Szépei

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Száz adag meleg ételt kapott Máltai Szeretetszolgálat Szegedi Hajléktalanellátó Központja egy különleges összefogás révén. Cégek támogatásával vendégelték meg a rászorulókat, a menüt a Szeged Szépe döntős lányainak kedvenc receptjei közül választották ki.

Az Élelmezési Világnapon megrendezett akció egyik célja, hogy felhívja a figyelmet az alultáplált embererek helyzetére – jelentette ki Mágori Zoltán a jelképes ételátadón. A Mercator Kft. ügyvezetője hozzátette, világszerte egymilliárd embert érint ez a probléma, míg hazánkban is százezrek nélkülözik naponta a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot. „Több száz hajléktalan él Szegeden, s ők nagyon nehéz körülmények között jutnak mindennapi élelmükhöz. Azért szerveztük ezt az akciót, hogy rávilágítsunk nehéz helyzetükre” – fogalmazott. A Mercator Kft., az Unilever Magyarország Kft., valamint a Szeged Szépe összefogásaként száz adag kínai szezámmagos csirkét szállítottak el a rászorulóknak.
„Mindannyian tudjuk, hogy a társadalom szerkezete átalakulóban van, sokkal szélesebb lett az a réteg, akinek ilyen típusú problémái vannak” – fogalmazott Juronics Tamás. A Szegedi Nemzeti Színház művészeti vezetője a kezdetektől tagja a Szeged Szépe versenyek zsűrijének, s fontosnak tartja, hogy ilyen közös akciókkal rávilágítsák az emberek figyelmét a társadalmi problémákra.

A Szeged Szépe elkötelezett híve a társadalmi szerepvállalásnak, az elmúlt négy hónap alatt immár a negyedik jótékonysági akciójukat bonyolították le. Augusztusban Ágotás gyerekeknek sütöttek palacsintát Szeged Szépei, most pedig hajléktalanoknak főztek meleg ételt. „A lányok kedvenc receptjei közül a Facebookon lehetett szavazni, hogy melyikkel lepjék meg nappali melegedőbe betérőket” – tudtuk meg Gera Gábortól, a Szeged Szépe főszervezőjétől.

Gulyás Nikoletta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi intézményeinek vezetője portálunknak elmondta, naponta 60-80 fő fordul meg naponta a nappali melegedőjükben, akiknek hideg ételt tudnak biztosítani. 5-600 fő fordul meg évente a melegedőben, míg az utcán további 200 fővel tartják a kapcsolatot a szakemberek, de a szegedi hajléktalanok száma ennél magasabb. Elsősorban magánszemélyek és cégek támogatására számítanak.

A Mercator Kft., az Unilever Magyarország Kft., valamint Szeged Szépeinek összefogásából 100 adag étel kerül elkészítésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Szegedi Hajléktalanellátó Központjának részére, abból a célból, hogy a közelgő téli időszakban még nehezebb helyzetbe kerülő rászorulók számára a legnagyobb értéket, a jóllakottság érzését biztosítsák, felhívva ezzel a figyelmet annak jelentőségére, hogy akár egy tál étel is óriási segítséget jelenthet. A Szeged Szépe döntős lányainak kedvenc receptjei közül a legtöbb voksot elnyert ételt készítik el a hajléktalanok számára. Az összefogás különlegessége, hogy a kezdeményezés mellé áll Juronics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatója. A kezdeményezés képviselői, valamint Juronics Tamás adják át jelképesen a 100 adag ételt a Máltai Szeretetszolgálat Szegedi Hajléktalanellátó Központ képviselőjének. Az eseményre a Novotel Hotelben megrendezésre kerülő Mercator-Unilever partnertalálkozó keretei között kerül sor egy 15 perces sajtótájékoztató során.

Előző sztori

Vigyázz, kémcső, rajt! – kémiai roadshow-n a szegedi diákok + FOTÓK

Következő sztori

JÁTÉK! Szegedre gurul be a különleges kamion!

Legutóbbi hasonló cikkek