Gazdaság

A VENTO 2000 Kft. új telephelyet épít uniós támogatással az Új Széchenyi Terv keretében

A VENTO 2000 Kft. új telephelyet épít uniós támogatással az Új Széchenyi Terv keretében

2012. október 16., kedd
A VENTO 2000 Kft. új telephelyet épít uniós támogatással az Új Széchenyi Terv keretében

A Vento 2000 Klíma- és légtechnikai Kft. a DAOP 1.1.1/E-11 „Telephelyfejlesztés” pályázati konstrukció keretében, 125,8 MFt értékű új telephelyet épít Szegeden. A közel 63 MFt, vissza nem térítendő uniós támogatással megvalósuló 843 m2 alapterületű csarnok 2013 júniusára készül el. A „Megújuló energia alapú gyártóbázis létrehozása a Vento 2000 Kft. telephelyén” című pályázat célja a gyártási kapacitás növelése, mely új munkahelyeket is teremt.

A VENTO 2000 Kft. 1999 decemberében alakult Szegeden. Fő tevékenységünk klíma- és légtechnikai rendszerek tervezése, szakszerű kivitelezése, beszabályozása, üzemeltetése és karbantartása. Jelenlegi munkáinkat bérelt telephelyen végezzük. A műhelyben a kivitelezés során beépítésre kerülő légtechnikai anyagok gyártását végezzük. Megnövekedett feladataink ellátásához a jelenlegi bérelt műhely és raktár mérete nem megfelelő. Termelésünk növeléséhez, minőségi színvonalának emeléséhez feltétlenül szükséges egy kimondottan műhely és raktározás céljára kialakított épület. Az alapanyag raktározás valamint a gyártó csarnok megfelelő kialakításával belső logisztikai költségeink jelentősen csökkenthetőek, mellyel a versenyképességünk is jelentősen javul. A kialakításra kerülő épületben a fűtéshez megújuló energiát felhasználó hőszivattyús fűtési rendszert terveztünk, így foszilis tüzelőanyag felhasználására nem lesz szükség. A csarnok épület, valamint az irodaépület megújuló energia felhasználásával történő fűtése és hűtése jelentősen csökkenti a fenntartási költséget. Az új telephelynek köszönhetően a jelenlegi 12 fő munkavállalói létszámot a projektfenntartás időszakában 6 fő új munkavállalóval tudjuk megnövelni. A projekt által cégünk versenyképessége megőrizhető, értékteremtő képessége tovább növelhető. Cégünkről, tevékenységünkről bővebb információt a www.vento2000.hu oldalon talál.

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.