Novemberi Szerencsenapok Extra

A születés utáni első érintés

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy átvergődsz az első alagúton, mikor a legnagyobb vállalásodra végre rábólintasz, és beleszakadsz a világba, az egész életed meghatározhatja, hogy milyen az első köszöntés. A lélekre ekkor tapad rá az érzékek szövete, felkészül a tájékozódásra, felölti a megismerés vértezetét, amely rugalmas ugyan, örökkön alakuló, mégis csak egyetlen egyszer lehet belebújni: a születés pillanatában, mikor az első levegővételnél elválik a mellhártya a tüdőtől, mikor megtelünk levegővel, felfűződünk a lég birodalmára: a létezésre. Az első léleGzet.

A legtöbb mi ekkor adható, ha egy másik lélek segítségünkre siet, megsúgja nekünk: te pici lény, te legnagyobb, bár most nagyon fáj a test, szúr a szem, recseg a fül, serceg a bőr, de soha, soha ne feledd, hogy mindig van egy tenyér, amely megtart. Az örökkévalóságot tárhatja fel ez az ötpercnyi érintés, és ez az ölelés egész földi útján végigkísérheti a lelket.

Default thumbnail
Előző sztori

A cukorbetegségről nem csak cukorbetegeknek a TIK-ben + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: az esélytelenek nyugalmával készül a „megnegyedelt” HFC

Legutóbbi hasonló cikkek