Vízilabda: orosz élcsapat is lesz a Taylor&Nash Kupán

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfő délben tartott sajtótájékoztatót Szeged egyetlen élvonalbeli női csapata az immár harmadik alkalommal megrendezendő Taylor&Nash Kupa kapcsán.

A Taylor&Nash Kft. tárgyalójában rendezett tájékoztatón elöljáróban elhangzott a csapat nevet váltott, most már Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem néven szerepel a bajnokságban és a kupában is. Ezzel párhuzamosan bejelentették azt is, hogy az egyesület elnöki székét a Taylor&Nash Kft. ügyvezetője, Drégelyi Zoltán foglalja el.

“Négyéves együttműködés van mögöttünk, amikor a csapat mellé odaállt a Taylor&Nash Kft. Ezzel a lépéssel is szeretnénk megerősíteni, hogy a női vízilabdát továbbra is támogatjuk, egyszersmind példát mutatni más vállalkozásoknak, cégnek is a sportszponzoráció terén” – közölte az újdonsült elnök.

Ezt követően a szeptember 13-16. között a Napfényfürdő Aquapolisban immár harmadik alkalommal megrendezendő Taylor&Nash Kupáról esett szó. Megtudtuk, ezúttal ötcsapatos torna lesz, melyen a magyar élcsapatok vesznek részt, a Szeged mellett a bajnok Eger, a kupagyőztes BVSC és a Szentes, valamint meglepetésként a moszkvai Izmailovo négyszeres orosz bajnok, nyolcszoros kupagyőztes, két olimpikonnal, Alekszandra és Diana Antonovával felálló együttese fog részt venni. “Ez nem csupán Szegednek, hanem a magyar női vízilabdának is rangot ad, kétségkívül ez az év legrangosabb tornája itthon. Kimondottan a magas szakmai színvonalra koncentrálunk, s ez remek felkészülési lehetőség a bajnokságra is” – közölte Drégelyi Zoltán. Hozzátette: összesen nyolc olimpikon, a két orosz mellett hat magyar olimpiai 4. helyezett válogatott vízilabdázó hölgy vesz részt a tornán, őket külön is köszöntik majd.

Az utánpótlásképzés kapcsán elhangzott: a társasági adókedvezmény támogatása révén csaknem száz utánpótláskorú gyermek csatlakozott az egyesület munkájába. “Példaértékű munkát végzünk, ennek nyomán más egyesületek is komolyabb hangsúlyt fektetnek manapság már az utánpótlás képzésére” – kommentálta az elnök.

Lakó Gábor, a csapat vezetőedzője elmondta, szeptember 29-én indul az OB I, idegenben kezd a BVSC-vel a szegedi csapat. “Azért hívtuk meg a magyar kupagyőztest és bajnokot is, mert csak az erős ellenfelekkel játszva zárkózhatunk fel a magyar élmezőnyhöz. Minden eddiginél kiegyensúlyozottabb bajnokság lesz, hiszen az utánpótlás-válogatott már sokkal erősebb, de a Honvéd és az UVSE sem elhanyagolható. A Taylor&Nash Kupával célunk kicsit megmutatni magunkat a nemzetközi porondon is, hosszú távon szeretnénk nemzetközi kupában indulni, erre a legegyszerűbb a magyar kupa elnyerése, ám az Egerrel és a BVSC-vel is egy csoportban vagyunk e sorozatban – nem lesz könnyű feladat” – fejtette ki a tréner.

A bajnoki meccseket továbbra is az újszegedi sportuszodában játssza a gárda, melynek háza tájáról megtudtuk, a szezonban egyelőre csak egy kapus lesz, Tóth Eszter, mivel a Szentesről érkezett Jankovics Eszter ujjsérülése miatt hosszabb időre kiesett. Rajta kívül Farkas Kinga is a maródiak listáján van gerincproblémák miatt.

A III. Taylor&Nash Kupa programja:

Szeptember 13., csütörtök, 17.30: Szeged – Eger
Szeptember 14., péntek, 10.00: Eger – Szentes; 11.30: Szeged – BVSC; 16.00: BVSC – Eger; 17.30: Moszkva – Szeged.
Szeptember 15., szombat, 10.00: Moszkva – Eger; 11.30: Szentes – BVSC; 16.00: Szeged – Szentes; 17.30: Moszkva – BVSC.
Szeptember 16., vasárnap, 10.00: Moszkva – Szentes.

Előző sztori

Szentesi lakossági fórum a közbiztonságról

Következő sztori

Életeket mentettek az általános iskolások Szegeden + FOTÓK