Sport

Vízilabda: Szivós, Kiss Csaba és Kunac is a társakkal edzett + FOTÓK

Vízilabda: Szivós, Kiss Csaba és Kunac is a társakkal edzett + FOTÓK

2012. szeptember 3., hétfő
Vízilabda: Szivós, Kiss Csaba és Kunac is a társakkal edzett + FOTÓK

Javában készül a szezonra az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. Hétfő délelőtt csatlakozott a társakhoz az olimpiát megjárt Szivós Márton, illetve a máltai küldöttség két tagja, Kiss Csaba és Aljosa Kunac.

"Nyugodtan adhatod magasabbra, ott csak én érem el!" - mondja a kaput szimbolizáló palánk előtt helyezkedő 203 centiméter magas

Decker Ádám

a gárda legalacsonyabb, egyszersmind talán legfürgébb tagjának,

Juhász Zsoltnak

, aki adja is a labdát, a hórihorgas új szerzemény pedig valóban magasra kiemelkedik, és már húzza is a labdát a "kapuba". A jelenet az A-Híd Szeged Beton VE hétfő délelőtti edzésének utolsó, labdás szakaszában zajlott le, miközben a társakhoz a pihenőről illetve Máltáról visszatért tagok szálltak ki a medencéből. Az ugyancsak újonnan igazolt Szivós Márton az olimpia utáni pihenőt követően kezdte meg az edzéseket a csapattal, míg Kiss Csaba és Aljosa Kunac a máltai nyári bajnokságból tértek vissza a Tisza-partra.

Megy a Beton Kanizsára

Hétfő délután 13 órától sorsolták a Magyar Vízilabdázók Szövetségében a magyar kupa 2012-2013-as idényének küzdelmeit. Az A-Híd Szeged Beton VE az FTC, a Kaposvár, a Nagykanizsa és az UVSE csapatát kapta. A mérkőzéseket szeptember 22-23-án Nagykanizsán rendezik.

Mint a Honvéd színeiben örökös magyar bajnoki címet nyerő, 2010-2011-es gólkirály Szivós Márton a SZEGEDma.hu-nak elmondta, London után három hét pihenő várt rá, de komolyabb nyaralásra nem jutott idő, s nagyon várta már, hogy Szegeden a társakkal edzhessen. "Múlt héten, a Fradi elleni felkészülési mérkőzés előtt már edzettünk együtt a csapattal és aztán játszottunk is, de ténylegesen csak a mai naptól kezdtem el az edzéseket szegedi színekben. Nagyon jók a társak, és a nyitott uszoda hangulata is segíti a beilleszkedést" - közölte a válogatott pólós. Mint hozzátette, nagyon nagy élmény volt számára az olimpián a címvédő magyar csapat tagjaként játszani, ám a pozitív élmények ennyiben ki is merülnek, mivel nagyon szeretett volna ismét aranyat ünnepelni a Kemény-legénység, így a végül elért ötödik helyet mindenki csalódásként érte meg. A komoly vízilabdás hagyományokkal bíró családból - nagyapja és édesapja is olimpiai bajnok volt - származó sportoló reméli, lesz még alkalma az ötkarikás játékokon szerepelni. Szivós egyébként egy rendkívül emlékezetes megmozdulással is felhívta magára nem csak a hazai drukkerek, de a világ figyelmét is Londonban: a románok elleni 17-15-re megnyert találkozón Kásás Tamás passzát maga mögé kapva lábbal tette fel magának a labdát, majd félcsavarral húzta be a kapuba. "Spontán megoldás volt, néha előfordul hasonló, de nem szoktunk ilyeneket gyakorolni" - kommentálta nem mindennapi találatát a remek technikájú vízilabdázó.

Az elkövetkezendő szezonnal kapcsolatban kifejtette: kiegyenlített bajnoki szezonra számít, ahol véleménye szerint van öt kiemelkedő csapat, amely mindenkit le tud győzni, közülük bárki bárkit elverhet. "De bízom benne, hogy az A-Híd Szeged Beton mindenkit le fog győzni! Nagyon jó kis csapatunk van, mindenképp szeretnénk történelmi bravúrt végrehajtani a bajnokságban, azaz jó lenne döntőbe jutni. De ha odáig eljutunk, biztosan nem fogunk megelégedni ennyivel..." A Szeged Beton első tétmérkőzéseit szeptember második felében fogja vívni, a nagy menetelés előbb a magyar kupa selejtezőivel kezdődhet szeptember 22-23-án, majd pár napra rá akár már Bajnokok Ligája mérkőzést is láthatnak a Tisza-parti drukkerek. A BL sorsolását ugyanis pénteken tartják, s ha ott úgy alakul, hogy szeptember 26-i, első meccsét itthon játssza a Beton - és az időjárási viszonyok is kedvezőek lesznek -, akkor az újszegedi sportuszodában fogadhatja ellenfelét, hiszen a sátrat csak október elején húzzák fel a medence fölé. Egyébiránt a többi BL-meccset idén is Hódmezővásárhelyen kell rendezni, mivel az európai szövetség tiltása továbbra is él az újszegedi komplexum befedésével kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.