Bulvár

Újabb 29 határsértő és egy embercsempész akadt fenn a határon

Újabb 29 határsértő és egy embercsempész akadt fenn a határon

2012. szeptember 7., péntek
Újabb 29 határsértő és egy embercsempész akadt fenn a határon

A 24 óra leforgása alatt elfogott 76 határsértő után újabb 29 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén az elmúlt éjszaka.

Kora este lakossági bejelentés alapján vontak intézkedés alá a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei egy személygépkocsit az 55-ös főút mentén. Amikor a jármű megállt, négy ember ugrott ki belőle és futásnak eredtek. A rendőrök utánuk rohantak és el is fogtak négy afgán állampolgárt, akik közül hárman már sokadjára próbálkoznak a zöldhatáron keresztül hazánkba jutni. Az egyenruhások előállították a gépkocsi magyar sofőrjét is, aki ellen embercsempészés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vétele mellett. Késő este a Röszkén telepített stabil hőkamera észlelt egy nagyobb mozgást. Ennek alapján a rendőrök nyolc afgánt fogtak el, majd néhány órával később újabb 10 ember került rendőrkézre. Ők afgán, bangladesi és koszovói állampolgárok. Közülük is több embert már ismertek a rendőrök, hiszen fogták már el őket tiltott határátlépés miatt. Ásotthalom külterületén további 6 pakisztáni és 1 iraki állampolgár lépett magyar területre a zöldhatáron keresztül, de a rendőrök őket is lefülelték. A rendőrség ezúton is köszöni a lakosság segítő közreműködését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.